Meklingen startet klokken ti i formiddag.

Riksmeklingsmann Svein Longva har selv tatt på seg oppgaven med å megle mellom partene. En representant for Norsk Journalistlag bistår TV2-klubben i meklingen.

Aldri vært så tilspisset — Det er fortsatt stor avstand mellom partene. Kravet er 28.000 kroner og tilbudet 12.000 kroner. Jeg vurderer situasjonen slik at det er stor sannsynlighet for at dette kan ende i streik. I så fall blir det svarte skjermer i løpet av natten. Vi har aldri hatt en så tilspisset situasjon her før, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til bt.no, like før klokken tolv i formiddag.

Partene satt i tolv-tiden i dag fortsatt i mekling. Inderøy regnet med at meklingen kommer til å fortsette utover dagen og kvelden. Meklingsfristen er satt til midnatt.

Partene står langt fra hverandre. Lønnskravet fra de ansatte som er organisert i Norsk Journalistlag er på 28.000 kroner, mens tilbudet fra ledelsen er et lønnstillegg på 12.000 kroner.

Det ble brudd i de lokale forhandlingene 3. november, og tirsdag klokka 10 ble det innledet forhandlinger hos Riksmeklingsmannen. Riksmeklingsmann Svein Longva har satt av tirsdagen til meklingen av oppgjøret. Hvis det ikke oppnås enighet i løpet av dagen og kvelden, vil det føre til svarte skjermer for TV-seerne og store pengetap for selskapet.

Longva ville ikke si noe til pressen før forhandlingene.

– Vi har også fått beskjed om ikke å si noe så lenge forhandlingene pågår, sier klubbleder i TV 2 Jarle Marøy til NTB.

Stor oppslutning Ifølge Davy Wathne, medlem i NJs forhandlingsutvalget og leder av streikekomiteen i TV 2, er det stor oppslutning om kravene, og 17 ansatte har meldt seg inn i Norsk Journalistlag etter bruddet for snaue tre uker siden. Norsk Journalistlag har 320 medlemmer i TV 2, og 300 av disse vil bli tatt ut i en eventuell streik.

– Ledelsen har bestemt seg for å ta et oppgjør med noe de oppfatter som en grådighetskultur. Vi snakker om å få en større andel av et voldsomt overskudd. Om de heller vil miste tre-fire millioner annonsekroner hver dag enn å betale sine ansatte som entusiastisk står på for bedriften, så får de ta konsekvensene av det, sier Wathne til fagbladet Journalisten.

Ifølge Dagbladet.no innebærer journalistenes krav en kostnad på noe over 8 millioner kroner, mens TV 2s eiere tok ut 206 millioner kroner i utbytte siste år.

Lønnsledende Informasjonsdirektør Rune Indrøy mener TV 2 har gitt et tilbud som ligger godt over gjennomsnittet i mediebransjen.

– De ansatte har hatt en eventyrlig lønnsutvikling siden TV 2 ble etablert. Nå er vi lønnsledende i medie-Norge, bare Dagens Næringsliv har høyere lønnsnivå, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til DN.

Både journalistklubben og ledelsen i TV 2 sier skjermene vil gå i svart natt til onsdag dersom det blir streik.

Forhandlingsleder Stein Larsen i NJ sier at streikekassen er velfylt og at streiken derfor om nødvendig kan vare lenge.

– Med så få i streik, kan vi holde på nærmest ubegrenset, sier Larsen til DN.

Informasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ