I går passerte målestasjonen på Florida 400 millimeter nedbør siste 30 døgn. I dag regner, snør og blåser det — igjen. I kveld er det endatil uttrygt for torden.

- Er det sånn at vi snart kan håpe på bedring?

Vakthavende meteorolog Ida Marie Solbrekke ved Vervarslinga på Vestlandet svarer:

— Ja, fra i morgen ettermiddag ser det ikke så verst ut. Da snur vinden til østlig fralandsvind og det blir oppholdsvær. Siste del av fredag og lørdag ser ut til å bli bra.

- Kan vi håpe på snø og skiføre sammen med solen?

— Mot slutten av helgen og litt ut i neste uke ligger vi i et nordlig vindfelt. Hvis vinden dreier mot nordvest, kan det komme inn snøbyger. Om det blir skiføre i sentrum, tviler jeg på, men der det ligger snø fra før, kan det komme tilstrekkelig påfyll til en skitur.

- Hvor lenge får vi en pause fra griseværet?

— Så langt vi kan se utover i neste uke, ser det som vi får en del fralandsvind og ganske bra vær. Det er ingen kraftige lavtrykk på vei med masse nedbør. Jetstrømmen blir liggende sør for oss og de svake lavtrykkene som passerer, går sør for oss, varsler meterologen.

Storm-meteorolog er enig med kollegaen på Vervarslinga.

— Vi har et lavtrykk som ligger like utenfor kysten vår i dag og gir disse snøbygene. I morge vil senteret sige sakte sørover langs kysten og vekk fra Bergen. De kan henge igjen noe nedbør gjennom natten, men utpå dagen forsvinner de.

- For øyeblikket snør det kraftig, vil nedbøren komme som regn eller snø de nærmeste timene?

— Det ser ut som at temperaturen stiger noe og nedbøren går over til regn, i hvert fall i lavereliggende områder.

— Det skal fortsette med snø- og sluddbyger i ettermiddag. det vil også fortsette først på dagen i morgen. Det blir vind som kan komme opp i sterk kuling. Deretter dreier vinden østlig og vi får bedre vær, sier vakthavende meteorolg Ida Marie Solbrekke ved Vervarslinga på Vestlandet.

- Hvor lenge mener dere at godværet varer?

— Det er veldig gode utsikter for helgen. Utover i uken kan det komme noen byger, men det kan også komme lange perioder med sol og fint vær. Det ligger svake lavtrykk over Sør-Skandinavia, så nøyaktig varsel er vanskelig å gi.