I en av salongen pryder nå et maleri av Jacob Calmeyer langveggen — «Prospekt fra lystgården Gravdal utenfor Bergen», malt i 1832 da Calmeyer i et par år bodde her og uten særlig suksess prøvde å drive en privat malerskole. Maleriet var med på årets vårutstilling hos Galleri Kaare Berntsen i Oslo, men det visste naturligvis ikke Bergen Militære Samfunn. Før sekretæren Sigmund Hovland fikk en telefon fra galleriet: Var de interesserte i dette bildet?

Det var de. Såpass at styret ble innkalt, kjøp ble vedtatt - men hva ville generalforsamlingen si til denne hastige, økonomiske beslutning? Det som ble sagt var rosende ord for vedtaket. Et morsomt poeng er det at en blyanttegning Calmeyer laget av samme motivet, henger i Kommandantboligens garderobe.

Det andre maleriet er aldeles ferskt og henger i husets store sal. Der er nå kronprins Haakon kommet opp på samme vegg som sin bestefar kong Olav, i korrekt orlogskapteinsuniform.

— Styret ønsket seg et maleri av kronprinsen, og Slottet sa ja hvis vi ble enige om maler. Det ble Jan Thomas Njerve som flere ganger har malt konge, dronning og kronprins, forteller kontreadmidal Egil J. Eikanger. Som føyer til at marinens representanter i styret synes kronprinsen burde opptre litt oftere i mørkeblått - han er jo vitterlig utdannet ved Sjøkrigsskolen hersteds. Vi har et bestemt inntrykk av at marineuniform var en forutsetning for at Haakon skulle få komme på veggen i Gravdal ...