Julebordssesongen er i full gang, og i kveld strømmer nye horder av mer eller mindre berusede mennesker inn i Bergen sentrum.

Mange av dem kommer med buss, maxi-taxi eller Bybanen, og enkelte ser ingen grunn til å avslutte vorspielet før de er fremme i byen — til tross for at det er ulovlig å drikke alkohol på offentlig transportmiddel. Det vil politiet gjøre noe med i kveld.

Kontrollposter

— Vi vil sette opp kontrollposter på veiene inn til Bergen, der vi vil stoppe busser og maxi-taxier for å hilse på passasjerene. Vi kommer også til å ha folk på Bybanen, sier Bengt Angeltvedt, leder for patruljeseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Hovedmålet er å sørge for at folk ikke er altfor beruset når de kaster seg ut i lysløypen i sentrum.

— Vi vil opplyse folk om reglene, helle ut eventuell alkohol og ønske dem en god tur videre til byen, sier Angeltvedt.

- Tror du ikke mange vil bli sinte hvis dere tar fra dem ølen de hadde planlagt å drikke på bussen til byen?

— Det er jo opp til den enkelte å oppføre seg ordentlig. Det handler om gjensidig respekt. Vi kommer i hvert fall til å møte folk med en positiv holdning, og har ikke som mål å nødvendigvis anmelde folk. Tanken er å opplyse og forebygge, sier Angeltvedt.

Fulle passasjerer

Han mener politiets inngripen også vil være en fordel for sjåførene på busser og taxier.

— De har jo ofte en vanskelig arbeidssituasjon i helgene, med altfor fulle passasjerer og mye søl.

I tillegg til aksjonen mot vorspielbusser og -taxier, vil politiet også denne helgen stenge enkelte gater slik at bare taxier får tilgang til de største drosjeholdeplassene. Tjenestemenn vil også være ute på patrulje for å besøke utesteder i forbindelse med «Stopp i tide»-prosjektet, som BT skrev om i går.

— Til sammen kommer vi til å være godt synlige i bybildet i natt, sier Angeltvedt.

Si din mening i kommentarfeltet under!