Nå slår både kommunelege Per Stensland og politiet alarm. Stensland sier til Bergens Tidende at han frykter at unge vil dø dersom man ikke klarer å stanse misbruket av GHB-dopet.

— Jeg vil ikke ut med hvor mange tilfeller vi vet om. Men ved legevakten har vi fått inn et betenkelig stort antall unge som har falt i dyp bevisstløshet, og som har trengt akutt livreddende behandling etter å ha fått i seg det farlige dopet de tre siste ukene. Dette handler nesten utelukkende om ungdommer som tidligere ikke har hatt noen befatning med narkotiske stoffer, sier kommunelege Stensland til Bergens Tidende.

Slutter å puste

De fleste av GHB-ofrene har falt i koma og sluttet å puste etter å ha drukket det narkotiske stoffet blandet ut med cola eller øl. Noen av dem som er brakt til lege, er blitt reddet i aller siste liten. Det var lokalavisen Sogn Avis som lørdag avslørte at GHB-dopet nå har gjort sitt inntok i Sogndal. Lensmannen i Sogndal, Haavard Stensvand, sier til Bergens Tidende at man ikke har konkrete spor etter dem som står bak produksjon og omsetning av GHB i bygden.

— Vi følger situasjonen nøye. Det er også kommet inn noen tips. Men de har ikke vært av en kvalitet som har gjort det mulig å sirkle inn de som står bak.