Hurtigruten har annonsert med billetter til bare 112 kroner per døgn inkludert reise og lugar, men uten mat på Hurtigruten.

1232 kroner for hele rundturen

— Vi har lagt ut ganske mange billetter på hver avgang. Salget åpnet kl. 14.00 og holder på til klokken 18.00 i dag. Alle reiser må starte i Bergen og det forutsettes at en tar hele turen på 11 dager fra Bergen til Kirkenes og ned igjen. Avreise er i perioden 1. mars til 11.mars. Prisen er kroner 1232 for hele reisen og det må betales kontant, opplyser Tove i Hurtigrutens bookingavdeling til bt.no.

Kom klokken fem i morges

— Vi kom klokken fem i morges, og har kledd oss godt. Vi er tre søstre som skal reise hele veien fra Bergen til Kirkenes og ned igjen, forteller Sissel Kjellevold til bt.no, i titiden i formiddag.

Sammen med søsteren Gunn Røed, nyter hun solen som skinner i de blide fjesene deres, mens resten av kroppen varmes av medbrakt sovepose.

Kom lørdag klokken ti

Men de tre søstrene er ikke først i køen.

— Jeg var her allerede lørdag klokken ti om formiddagen. Sammen med barnebarnet mitt Susanne (11) benket vi oss i solen foran inngangen. Klokken fem om ettermiddagen tok en venninne over, forteller Solfrid Pedersen.

Solfrid har utstyrt seg med loddbok og holder myndig orden med kølapper i den muntre køen.

- Vi er jo bergensere

Litt før klokken ti i formiddag satt det tretten personer i kø. Klokken 14.00 startet Hurtigruten salget av billetter.

Ingen i køen vet hvor mange billetter som skal legges ut, bare at antallet er begrenset. Hele gjengen er skjønt enige og overrasket over at det ikke er flere som har kommet for å få billige billetter.

— Kaldt? Nei, en halvtime til så kaster vi jakken, vi er da bergensere, flirer Bjørn Skaar, mens han ruller seg en halvfeit sigarett. Bjørn kom i åttetiden i morges og har etablert seg på noen flak med flak i solveggen.

Fortsatt billetter

Da bt.no sjekket i ettermiddag var det fortsatt mange billige billetter igjen. Vi får opplyst at det var 50 billetter til de fleste avganger og langt fra alle var solgt ut.

FØRST I KØEN: Liv Fonnes, Sissel Kjeldevold, Gunn Røed og Stig Eivind Stabell er blant de første i køen. De vil alle reise landet billig på langs.
PÅL ENGESÆTER
FØRSTE KØ PÅ TERMINALEN: Før den nye Hurtigruteterminalen på Nøstet er åpnet, er den første køen etablert. FOTO: PÅL ENGESÆTER