KJERSTI MJØR ÅDNE LUNDE

— Dette er brukbart første salgsdag, som forventet, sier mekler Kurt F. Buck til BT. Han forteller at det har vært mange henvendelser rundt leilighetene.

— Jeg trodde det var langt flere her, sier Tor-Christian Helgesen.

21-åringen ble nummer syv i køen, da han møtte opp klokken 8. En time senere er det straks hans tur, og da står bare to unge mennesker igjen utenfor Sparebanken Vest på Korskirkeallmenningen.

— Jeg var på visningen i går. Leilighetene, eller hyblene, var små, men det er billigere å bo der enn å leie midt i by'n, har jeg forstått, sier Helgesen, som skal studere markedsføring på BI i høst.

Han har spart litt på BSU, men må ta opp banklån på 700.000 kroner for å finansiere huskjøpet.

— Gjør tanken på gjeld deg nervøs?

— Nei, en eller annen gang måtte det komme. Jeg kan like godt begynne med en gang, sier Helgesen til BT.

Samme dag som han sto i kø, gikk finansminister Per-Kristian Foss ut og advarte unge mennesker mot å låne over evne til bolig. Men han skremmer ikke Tor-Christian Helgesen.

— Det er for så vidt riktig at mange kan få problemer, hvis renten stiger. Men jeg tror ikke akkurat at det er folk med lån på 700.000 som kommer i knipe, hvis renten stiger med fem-seks prosent, men snarere de som har lånt en million eller mer.

VENTER: Brit Hiller fikk fluktstolen, da hun og mannen Ottar Viste (foran) stilte i kø for å kjøpe leilighet i Michael Krohns gate 8 i fredag morgen.<p/>FOTO: ARNE NILSEN