Bedrifter som Rolls-Royce motorfabrikk, Qmann Bemanning og BMV trenger faktisk flere folk enn de som de som mister jobben hos Nera.

Ronny Meyer i bemanningsselskapet Qmann kjenner til at en rekke bedrifter i Bergen har stort behov for flere folk. Spesielt offshoretilknyttede aktører mangler fagfolk, og er villige til å gi full opplæring. Også andre typer bedrifter jakter på gode folk..

Qmann Bemanning selv vil kunne ta mellom 10 og 20.

— Vi har lenge jaktet på dyktige fagfolk, ikke minst ingeniører og automatikere. Til tider har vi hatt behov for rundt 100 nye medarbeidere, men jeg kan jo ikke stå her å love bort jobber. Det er kompetansen og erfaringen som bestemmer om vi trenger nettopp dem, fastslår Meyer.

Tar imot med åpne armer

— Vi har hatt en stor økning i antall ansatte. I løpet av halvannet år har vi økt fra under 500 til over 700, men har fremdeles et udekket behov, sier senior personalkonsulent Svein Gunnar Oppedal ved motorfabrikkene til Rolls-Royce Marine på Hordvikneset i Bergen.

Han anslår behovet i dag for mellom 30 og 40 nye folk.

-Vi trenger vesentlig industrimekanikere, rørleggere, automatikere og sveisere. Vi har tidligere ansatt Nera-folk og jeg tror nok vi kan finne folk med kompetanse vi trenger, sier Oppedal.

BMV trenger flere folk

Konsernsjef Magnus Stangeland i Bergen Yards AS opplyser til Bergens Tidende at gruppens skipsverft Bergen Mekaniske Verksted mot årsskiftet trenger mange nye ansatte. I januar kommer det første av tre offshoreskipsskrog for å bli ferdiggjort og utrustet med levering til skipsreder Ellen Forland i Bergen. Vi er nå 275 ansatte, men inkludert underleverandører vil vi ha behov for 400. Vi er derfor svært interessert i å ta en prat med de Nera-ansatte som må gå, sier Stangeland.

BMV sitt behov er blant annet skipsbyggere, sveisere og ingeniører.

MÅ BLI LØNNSOM: ¿ Vi skal bygge Nera til å bli en verdensledende teknologileverandør,men først må selskapet bli lønnsomt, sier administrerende direktør Lars Jervan.
Amundsen, Paul S.
DYSTERT: ¿ Stemningen blant de ansatte er laber, sa Karl Sæthre da han forlot Nera i går ettermiddag. Sæthre hararbeidet i selskapet i 37 år. Flere av de ansatte som rammes av utflaggingen gikk tidlig hjem fra jobb i går.
Amundsen, Paul S.