— Vi starter nå om fem minutter, parkeringsvaktene er på plass fra klokken 17, sa informasjonsdirektør Robert Rastad da bt.no ringte ham onsdag ettermiddag.

Det blir imidlertid gratis å stå parkert i Klostergarasjen og Bygarasjen frem til torsdag morgen. Klokken 07 i morgen begynner betalingsautomatene å telle minutter igjen.

Bassengene åpner torsdag

Nordnes sjøbad og de andre idrettsanleggene åpner som normalt torsdag morgen, så det blir tid til et bad i strålede solskinn før det varslede regnværet setter inn i helgen.

Også kommunalt ansatte på alders— og sykehjem går mer eller mindre umiddelbart på jobb.

— De som skal på kvelds- eller nattevakt kommer på plass nå i kveld, sier Rastad.

Berg av regninger

Resten av det store kommunemaskineriet kommer i gang så fort det lar seg gjøre, men Rastad regner med at det blir et visst etterslep etter streiken.

— Vi har et berg av innkommet post og andre papirer, det må vi bare gyve løs på og ta unna så fort vi kan, sier han.

Regningsbunken har også vokst seg stor mens kommunen har vært borte fra jobb. Fakturaer for hele 250 millioner kroner ligger og venter på å bli betalt.

— Vi har 50 millioner i godkjente fakturaer som er klare til å sendes til banken. Disse sendes torsdag morgen, sier Rastad.

De resterende 200 millionene er fakturaer som må godkjennes før de kan betales ut, og dette vil trolig ta noen dager.

— Men fakturabiten er viktig for oss. Her vil lederne i de enkelte avdelingene prioritere og ta unna. Jeg er veldig trygg på at det blir håndtert på en god måte, sier Rastad.

Når Norges største streik på 30 år nå er over, innebærer det at...

  • Barnehager og skoler åpner torsdag morgen som vanlig.
  • Ansatte på steder med kvelds— og nattbemanning, deriblant sykehjemmene, skal returnere til jobb klokken 17, om de er oppført med vakt i dette tidsrommet.
  • Kommunale tjenester med vanlig kontortid vil åpne sine tjenester for publikum torsdag morgen.
  • Parkeringshusene Klostergarasjen og Bygarasjen vil ta betalt for parkering fra kl. 07.00 torsdag morgen.
  • BIR henter boss fra torsdag morgen. Innsamlingen vil skje på ordinær tømmedag. Du vil ikke få redusert regningen.
  • Gjenvinningsstasjonene til BIR åpner portene mandag, til vanlig tid. Unntakene er stasjonen i Samnanger, som åpner tirsdag, og Osterøy, som åpner onsdag om en uke. Synspunkter på saken? Si din mening.