TOR KRISTIANSEN

— Med nytt tilbygg og ny måte å drive skole på er det all mulig grunn til å markere årets skolestart på en litt annerledes måte, sier rektor Britt Hjortland til Bergens Tidende. På nyasfaltert skoleplass samlet hun like godt elever, foreldre og lærere til show på årets første skoledag.

Med irsk folkedans drar de tre jentene Tiril Røed, Karoline B. Kvinge og Hanne Larsen i the Irish Dans Company i gang det hele. Helene Aasebø overtar podiet og synger populære låter med Jonas Nielsen lett jazzende på pianoet.

Likevel er det sjonglørene som vekker størst oppmerksomhet. Barna føler Annette Brandsøy med falkeblikk når hun sjonglerer med fire baller.

Et sus går gjennom publikum når Martin Hauge sender sin diablo høyt til værs. Begeistret klapper de når han huker den hver gang, også når vinden nær tar den.

Magnus Ree sluker flammer midt på skoleplassen. Han og Martin Hauge blåser flammer høyt til værs som et tegn på at det nytt skoleår er begynt.

— De gjorde så mye fint, sier 1.klassingen Anniken Rebne. Sammen med 46 medelever hadde hun hedersplass ved utescenene og nøt opplevelsen. Mange rare tanker har vært i hennes hode de siste dagene. Nå synes hun det er bra å være på skolen.

1440 kvadratmeter nybygg til 27 millioner kroner ble tatt i bruk ved Hjellestad skole i går. 4. og 5. årstrinn har fått egne baser i 2 etasje, mens 6. og 7. årstrinn deler 3. etasje. I hver etasje har elevene dessuten et annerledes innredet læringssenter på deling med høye og lave stoler, minikjøkken og leseplasser. Hallvard Jackobsen kaster seg ned på den nye kosesofaen. Han synes nesten det er gøy å begynne på skolen når de har fått så stilige møbler.

— Dette bygget unner jeg barna og skolen. Her er kjempeflott med farger som skaper glede, sier Nina Andersen. Hun er en av de mange foreldrene som bare må inn og se på herligheten. Hun er stolt på skolens vegne.

STILIG SKOLESTART: Magnus Ree sørget for at flammene gikk himmelhøyt Det var stil over 1. skoledag på Hjellestad i går.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ
DEBUTANT: Anniken Rebne synes det var bra å begynne på skolen. Men det er godt å ha en hånd å holde i.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ