Russefesten på Sanden i Naustdal samlet cirka 1000 deltakere, både russ og ikke-russ, mandag den 30. april i år. Ifølge politiet var flertallet av ungdommene beruset.

Som bt.no har skrevet, gikk russefesten helt av skaftet, med mye fyll og slagsmål. Flere måtte til sykehus. Festen var uorganisert og uten ordinært vakthold.

— Kaotisk

— Det er ganske kaotisk, vi har ikke helt oversikt, sa operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt da kaoset rundt festen brøt ut rundt midnatt.

Nå har en 20 år gammel mann nylig vært i Fjordane tingrett, tiltalt for å ha slått og sparket en annen deltaker på russefesten.

I politiavhør har 20-åringen forklart at han hadde drukket cirka 12 øl og noe brennevin før han kom til festen i 22-tiden. Han erklærte seg ikke skyldig da rettssaken startet.

- Dratt ned i bakken

— Jeg ble plutselig dratt ned i bakken og sparket og slått i ansiktet og kroppen, forklarte voldsofferet i retten.

Han reiste seg, men ble ifølge sin egen forklaring på ny lagt i bakken og påført flere slag og spark. Etterpå hadde han store smerter i hodet og ribbeina.

I dommen slås det fast at det var den tiltalte 20-åringen som hadde slått og sparket. Retten finner det bevist at tiltalte slo mannen i bakken med to slag i ansiktet, at han fulgte opp med et spark i siden - og at han deretter løp fra stedet.

36 dagers fengsel

Dommerne mener en passende straff for 20-åringen er 36 dager i fengsel.

Retten har lagt vekt på at mannen to ganger tidligere er bøtelagt for legemsfornærmelser. Han må også ut med 2000 kroner i saksomkostninger.