Nå er 27-åringen dømt for bilbrannen, samt en rekke andre forhold.

En marsnatt i 2007 brøt mannen seg inn i et bilverksted i Lindås og stjal diverse bilutstyr.

To netter senere var han igjen på plass ved verkstedet. Formålet denne gangen var å brenne en bil, som mannen selv mener han var eier av. Bakgrunnen var at bilen var full av tyvegods.

Kamerat så på

27-åringen visste at bilen var tauet til verkstedet. Han lot seg ikke stoppe da det viste seg at bilen sto inne i verkstedhallen, og ikke ute, som han han først hadde trodd.

Mens en kamerat (22) holdt vakt, brøt han seg inn og satte fyr på bilen.

Verkstedhallen og redningsbilen som hadde tauet mannens bil, fikk skader for om lag 1,5 millioner kroner.

Innbrudd og tyveri

27-åringen måtte også svare for en rekke andre forhold i retten. Trekk pusten, og les: tyveri av to påhengsmotorer, vin, øl, sigaretter, to kikkerter, femten bensinkanner, fire motorsager, fiskestang, gummibåt med påhengsmotor, to motorbåter, et wakeboard, en våtdrakt, et par vannski og to dykkermasker.

Alt dette rakk han i tidsrommet juni 2006 til juni 2007.

Tilsto alt

27-åringen tilsto samtlige forhold, samt et tilfelle av falsk forklaring.

For dette fikk han 11 måneders fengselsstraff, hvorav fem måneder gjøres betinget. 27-åringen må også betale erstatninger på til sammen 40.000 kroner.

22-åringen som var med 27-åringen under bilbrannen, ble idømt fengsel i seks måneder, hvorav 90 dager betinget, for medvirkning til ildspåsettelsen, og for å ha vært med på ett av 27-åringens tyveriraid.