22. april var politiet i Bergen i helspenn. Store ekstrastyrker var kalt ut på jobb. Anledningen var at Brann skulle møte Vålerenga på Stadion, og gjenger med såkalte «casuals» fra Øst— og Vestlandet havnet i klinsj i sentrum.

Forstyrret ro og orden

I sentrum var også en 27 år gammel elektromontør og Brann-supporter. Sammen med en større gruppe Brann-supportere havnet 27-åringen på Victoria pub i kong Oscars gate etter å ha travet rundt i sentrumsgatene.

Politiet hadde holdt dem under oppsikt og mente de forstyrret offentlig ro og orden. De mente 27-åringen var en av de sentrale bråkmakerne. I retten sa 27-åringen at han ikke regnet seg som en del av «casuals»-miljøet.

En politistudent gikk bort til mannen, grep ham i armen og ba ham bli med utenfor. Ifølge dommen prøvde 27-åringen å vri seg unna, og deretter prøvde han å slå to andre politibetjenter i hodet.

Retten delt

Politiet brukte pepperspray for å få kontroll på mannen.

Nå er mannen dømt til 21 dagers fengsel, minus to dager han tilbrakte i varetekt. Rettens mindretall mente det ikke var tilstrekkelig bevist at mannen bevisst slo mot polititjenestemennene.

Han må også betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Silje Katrine Robinson (ARKIV)