Båtnavn har som regel en historie. Ofte får båter et kvinnenavn - oppkalt etter konen, kjæresten eller moren til båteieren. Noen navn reflekterer eierens lengsler eller fantasier. Andre tar igjen utgangspunkt i hvordan eieren vil bruke båten.

Ombord i «Martha i farta» finner vi Ketil Guttormsen og Tove Forsmo på bryllupsreise.

- Vi lurte på hva vi skulle kalle båten og under et fuktig lag mente en kompis at hun måtte hete «Martha i farta» , sier Ketil.

Han synes navnet passer godt, oppkalt etter Elsa Lystads karakter i episoden Rotbløyte fra Fleksnes-serien. Men navnet er også en beskrivelse av hvordan han bruker 30 fot store båten. På litt over ett år har den tilbakelagt over 4000 nautiske mil.

- Vi er på vei til Stavern for å besøke min søster og kanskje stikker vi opp til Oslo når vi først er på de kanter, sa Guttormsen til bt.no tidligere i sommer.

De to la ut fra Mo i Rana  og regnet med å ha tilbakelagt mer enn 2000 nautiske mil når de er tilbake etter fire ukers ferie ombord.

Paret har inntredet båten selv.

- Vi kjøpte et halvfabrikata. Båten ble fraktet til Mo i Rana og vi brukte beste delen av høst, vinter og vår på å innrede den mens den stod ute i hagen, sier paret som er godt fornøyd med resultatet.

De giftet seg den 18. juni, men bryllupsreisen måtte utsettes noen uker på grunn av dåpen til et barnebarn.

Vet du om båter med spesielle navn, eller historier knyttet til båtnavn, del dem med oss under.