INA DYRKOLBOTN

— Det er tøft og veldig mote å gå med nissehue. Uansett om det er kaldt eller ikke, går alle med nissehue. Denne her skal jeg bruke i hele desember, sier Martine Ingebrigtsen (11).

Det er in å pryde hodet med nissens fremste varemerke. Da Bysiden var på by'n i går, krydde det av nissehuer på Torgallmenningen. På liten og stor. Med blink eller uten. Rød eller blå. Med eller uten falske lange fletter. Rene Nisseallmenningen.

Polyester og ull

Men det finnes andre huer som hjelper mot minusgradene.

Tarjei Werner (25) har en pelsliknende, hippieaktig sak på hodet. Huen er svart, har brett og knepping under haken.

— Denne huen byttet jeg til meg fra søsteren min. Det er faktisk en polyesterhue fra Lindex, viser han.

Tarjei går med hue hver dag.

— Det er veldig praktisk. Ting går også mye bedre så lenge jeg har hue på, bemerker han.

Per Kristoffersen har plassert en svart topphue på hodet, mens han arbeider i kulden.

— Dette er en ullhue kjøpt på Dresshjørnet. Den var dyr, men den er god og varm. Må jo ha hue på når det er så kaldt som i dag. Hvorfor skal jeg gå rundt og fryse på hodet? spør han.

Finner ikke ...

Nei, si det? Men der finnes også de som ikke har fått byttet ut sommercapsen ennå.

— Jeg må innrømme at det er ganske kaldt på ørene i dag, men jeg finner ikke huen min, sukker Jon Sæterdal (19). Han har en rød skateboardcaps, som han har gått med siden i sommer. Den dekker ikke så mye av de rødfrosne ørene.

Kanskje lurt å ønske seg en ny hue til jul?

MOTERIKTIG: Martine Ingebrigtsen (til høyre) mener det er tøft å gå med nissehue. Hun har på seg nissens varemerke i hele desember. Venninnen Karianne Eidsheim foretrakk pannebånd i går, men går helst med nissehue hun og.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ