De har travle tider, elevene på Åsane folkehøgskole.

Lørdag 8. er det tid for skolens store innsamlingaksjon. Ulandslinjen ved skolen står bak bygging av et kombinert skole og kulturbygg på Sri Lanka.

De to siste årene har skolens elever samlet inn store summer for å realisere bygget.

Nå er det årets elevkull som skal sette sitt preg på byen og noen av bydelssentrene.

Årets bøsseinnsamling vil bli krydret med mange artige påfunn, alt fra trompetduetter til klemming står listen over ”tidige tiltak”.

Søndag 9. skal skolekoret og jentekoret på skolen opptre på Fløyen i forbindelse med tenning av det andre adventslyset. Arrangementet startet kl.13.00 og innholder tilbud for hele familien.

Onsdag 12. arrangerer skolen sin tradisjonsrike ”Vi synger julen inn” – konsert i Grieghallens foajè. Konserten starter kl.19.30.

I tillegg til elever og ansatte ved skolen deltar Fyllingsdalskoret med sine ca 60 sangere. Fyllingsdalskoret har sterke bånd til skolen gjennom at de årlig legger flere av sine seminarer til kulturskolen på Hylkje. I tillegg deltar sangeren Maria Urhaug, tidligere elev ved skolen, og pianist Tove Kragset.

Mange sangglade publikummere har fått vanen med å legge turen til folkehøgskolens arrangement. Tradisjonen tro blir det allsang der korene og publikum sammen lager fin førjulsstemning. Dette året akkompagneres allsangen av skolens eget blæseenemble i samarbeid med vår eminente pianist.

Som om ikke dette skulle være nok, lørdag 15 arrangerer skolen førjulsfest der foreldrene til årets elever er gjester sammen med andre venner av skolen.

Her presenteres gjestene for deler av konserten i Grieghallen, det vises teater og andre sceniske innslag, det spises pinnekjøtt, riskrem og julekaker, og i Galleri Gangen stiller elevene på linjen for Kunst & Design ut deler av sin høstproduksjon.

Den 16. desember starter en velfortjent juleferie og elevene spres over hele landet, for ikke å si Europa.

Åsane Folkehøgskole