Den åtte år gamle jenten som ble funnet død i sitt hjem i Sund kommune, ble funnet av sin mor. Dødsårsaken er et mysterium.

Gikk i 3. klasse

Jenten som ble funnet død i sitt hjem i Sund kommune mandag, var elev ved Stranda skule. Hun var godt likt og flink på skolen.

Mandag kveld var rektor tilbake på jobb for å forberede seg til en spesiell skoledag tirsdag.

— Det blir en samling når skolen starter. Vi har allerede tatt kontakt med kriseteamet i Sund, sier Hammersland, tydelig preget av dødsfallet.

Den åtte år gamle jenten gikk i 3. klasse på skolen med 160 elever.— Det er jo litt av et sjokk å få en slik beskjed. Jeg skjønte at det ville være noen fra skolen da jeg hørte om dette i går ettermiddag, sier rektoren.

- Helt forferdelig

Han hadde verneombud, tillitsvalgte og noen av lærerne med seg mandag kveld. Samtidig ble alle lærerne informert om dødsfallet.

Ordfører Ove Trellevik i Sund avbrøt et møte og returnerte til hjemkommunen umiddelbart da han hørte om dødsfallet.

— Det er helt forferdelig når barn dør. Kriseteamet er mobilisert og vil tilby hjelp til de som trenger det. Vi har vært i kontakt med naboer og bekjente av familien, sier han.

En gåte

— Vi fikk melding om dette klokken 15.50 fra en bekjent av moren. Vi rykket ut, og det ble klart at jenten var død da vi var kommet frem, sier Odd Dale, lensmann på Askøy Øygarden og Sotra.

— Slik hun ble funnet, er det umulig å fastslå dødsårsak, sier han.

— På grunn av språkproblemer må vi bruke tolk. Vi kan ikke trekke noen konklusjoner om dødsårsaken, legger han til.

Jenten var alene i huset og ble altså funnet av moren, som hun bodde sammen med. Det er ikke klart hvor lenge jenten skal ha vært alene før hun ble funnet.

Uavklart

Politiet ønsker ikke å opplyse hvordan leiligheten så ut innvendig da de kom frem. Innledningsvis var det 20 politifolk på åstedet, ifølge Helge Stave, politioverbetjent på Sotra.

Politiet sa på pressekonferansen at de ikke har noen opplysninger om hvor barnets far befinner seg.

Den åtte år gamle jenten går på skole, men politiet vil ikke fortelle om hun var der mandag. Politiet opplyser at de kommer til å arbeide ut over kvelden så lenge det er nødvendig. Blant annet skal moren avhøres, i tilllegg til den bekjente av henne.

— Det er uavklart hvorfor jenten er omkommet. Vi har sperret godt av rundt åstedet. Vi trenger det området, og det har vært personer fra media som har krysset sperringene. Det er ikke bra, sier Stave.

Sperret av området

Lokalt politi rykket ut sammen med etterforskere fra krimteknisk i Bergen da meldingen om dødsfallet kom.

Også rettsmedisinere var på plass for å finne ut hva som hadde skjedd.

Et større område ble sperret av rundt huset der hun ble funnet. Det var flere politibiler på plass. I løpet av kvelden har det vært trafikk til og fra huset. En person er kjørt bort fra stedet. Det skal være moren, som skal avhøres.

- Dette er jo uhyggelig

Ved 19-tiden startet en politimann hundesøk ned mot huset der jenten ble funnet, men dette ble avsluttet etter kort tid. På det tidspunkt var det fortsatt tre politibiler på stedet.

En kvinne som bor i området er skremt over det som har skjedd.

— Dette er jo uhyggelig. Det er et fredelig sted, sier hun.

Ove Trellevik er ordfører i Sund kommune. Han avbrøt et møte i Bergen mandag ettermiddag og returnerte til hjemkommunen da han fikk vite om dødsfallet.

— Det er helt forferdelig når barn dør. Vi har mobilisert kommunens kriseteam og tilbudt hjelp til dem som trenger det. Dessuten er det jo skoledag tirsdag. Vi forbereder hvordan vi skal ta imot barna, sier han.

FUNNET DØD: Store politistyrker rykket ut da en jente på åtte år ble funnet død i sitt hjem i Sund.
RUNE SÆVIG
sund3.jpg
RUNE SÆVIG