Tommy Svanevik mener bilen ble brukt til å stjele diesel hos dem natt til mandag 18. november i år.

Dieseltyveriet skal ha skjedd fra firmaets område i Bergen vest. De publiserte bilder av bilen på sin Facebook-side. Deretter fikk de tips om hvor den befant seg.

— Fin prat med eieren

Folk fra firmaet dro ut og hentet bilen med en av sine egne kranbiler og satte den opp på utstilling på en konteiner. Det ble hengt et banner på bilen, merket «Dieseltyver».

— Bilen ble hentet mandag formiddag. Vi har hatt en fin prat med eieren og han har fått bilen tilbake, sier Tommy Svanevik.

Svanevik og kollegene fikk stor oppmerksomhet da de tok loven i egne hender i forrige måned.

— Vi ringte politiet og ba dem komme, men de sa vi måtte anmelde saken først. Da ordnet vi opp selv, sa Tommy Svanevik til BT 19. november.

Skryter av politiet

Politiet reagerte på aksjonsformen til Svanevik og ba dem besinne seg. Samtidig lovet stasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon at de skulle følge med på dieseltyveri.

Tommy Svanevik innrømmer at aksjonsformen er høyst diskutabel.

— Vi kan ikke sitte rolig og se på at det stjeles diesel fra oss. Dette er et stort problem for oss og andre i næringen. Politiet har vært positive og tatt til orde for en dialog med bileieren. Den har vi deltatt i, og det har vært konstruktivt. Jeg vil skryte av politiet i Bergen vest, sier Svanevik.

Angrer ikke

Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med bileieren, men Svanevik forteller at de ble anmeldt for selvtekt.

— Politiet tok til orde for et dialogmøte. Vi har snakket med bileieren. Han har fortalt sin situasjon og avviser at han har stjålet diesel. Vi har fortalt hvordan dieseltyveri rammer oss. Vi skjønner hverandre bedre og håper det blir slutt på dette. Det viktigste for bileieren var å få bilen tilbake. Det har han nå fått, sier Svanevik.

- Angrer du på det du gjorde?

— I utgangspunktet ikke, men terskelen for å gjøre det samme igjen, er nok høyere, nå som vi har fått snakket med motparten. De har det ikke enkelt, de heller, sier han.

— Vi har satt fokus på et problem som ikke kan fortsette. Det har vært mye oppmerksomhet rundt aksjonen. Jeg håper det kan bidra til at ting blir bedre, legger han til.