Politiet rykket ut til Radisson Blu Hotel Norge i 19-tiden tirsdag. Da hadde ansatte ved hotellet tatt kontroll på en mann i et garderobeområde.

— Utløste alarm med røyk

— Meldingen gikk ut på at han snuste og snoket rundt der inne, på steder han ikke skulle. Blant annet i en garderobe. Han skal også ha utløst en alarm fordi han røykte inne på hotellet, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

Tre politimenn kom til stedet for å sjekke mannen. Det ble ikke funnet tyvgods på ham, men derimot mindre mengder narkotika. Og da han ble tatt med til sjekk på politistasjonen i Bergen sentrum, viste det seg at mannen trolig ikke har lov til å være i landet.

- Ikke lovlig opphold

— Det ser ut som om han har et utvisningsvedtak på seg. Mannen er tidligere utvist, og det ser ut som om han ikke har lovlig opphold i landet, sier vakthavende jurist Laila Skeide i Hordaland politidistrikt.

Mannen er mistenkt for garderobetyveri og besittelse av mindre mengder narkotika. Men det er utlendingssaken som er grunnen til at han havner i arresten - i såkalt fengslig forvaring. Der må han sitte natten over, til politiet får sjekket opp mer rundt ham.

Og særlig velkommen tilbake til Hotel Norge er mannen neppe.