I 16-tiden tirsdag ettermiddag satt Anita Eberg i hagen på Fantoft i Bergen og ante fred og ingen fare.

Så smalt det ute i gaten.

Fløy 6-7 meter inn i hagen

— Først kom det en lastebil som var borti teleledningen. Så kom nummer 2 og røsket med seg alt sammen. Det var et forferdelig smell, og lokket til teleboksen kom flygende 6-7 meter fra naboens hage, sier Eberg.

— Jeg tenkte, gud, hva er det som skjer? Men ingenting ble ødelagt i hagen, sier hun.

Det var et forferdelig smell, og lokket til teleboksen kom flygende 6-7 meter fra naboens hage. Anita Eberg

Eberg har fryktet at noe skulle skje i lengre tid. I forrige uke tok hun kontakt med BKK for å advare om ledningen som hang faretruende lavt.

Den har sunket ned fordi det henger en rekke sko på ledningen.

— Vi har fått en del henvendelser om denne linjen, og sendte folk dit senest i dag. Men det er Telenors ledning, og vi har tipset dem, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK.

— Jeg er avhengig av åfå sjekke med våre folk i morgen for å få vite omfanget. Vi har ingen størresentraler som er ute, sannsynligvis kun de kundene som er tilknyttetdenne kabelen kan ha problemer, sier regional informasjonssjef Per A. Meling i Telenor til bt.no tirsdag kveld.

Betyr det dop til salgs?

Det har hengt sko fra ledningen i årevis. Så snart de blir fjernet, kommer det opp nye. Hvorfor er uklart. Det har til og med vært tema på diskusjonsfora på internett.

Enkelte mener at skokasterne har hentet inspirasjon fra filmer, andre mener at det betyr «dop til salgs», mens Anita Eberg har opplevd noe annet.

— Jeg har hørt dem stå der nede og gaule, særlig i helgene. Det handler vel om veddemål eller liknende, sier Eberg.

PS! To lesere tilbyr en fjerde forklaring: «Utenlandske studenter kaster opp sko på ledningen som en avskjed tilFantoft studentby når de er ferdige med studiene i Bergen».

Hvorfor kaster folk sko på slike ledninger? Luft din teori i kommentarfeltet!

MYSTISK: Spekulasjonene har går høyt - er det film, veddemål eller en beskjed om «dop til salgs» som gjør at folk kaster skoene sine opp på teleledningen?
ANITA EBERG