Treningsleiren i Kina ble arrangert fra 24. juni til 8. juli.

Deltakerne fra kampsportgruppen i Flaktveit Idrettsklbb var Jos he Aguilar, Marius Sjursæter, Jan-Rhoar Skjøndal, Andreas Nistad, Alexander Orra og lagleder Rhoar Skjøndal.

Leiren har vært veldig viktig for Sanshou-utøverene sine forberedelser til store stevner til høsten. Det første norgesmesterskapet (NM) skal avholdes i Bergen den 13. oktober. Her blir det også utdelt kongepokal.

I etterkant av NM, er det uttak av deltakere til verdensmesterskapet(VM). VM skal holdes i Beijing i november.

Flaktveit landets beste

Flaktveit Idrettsklubb er den beste klubben i Norge i sanshou. Flaktveit har tre landslagsutøvere og satser på å ta mange topplasseringer i NM.

Favoritt til deltakelse i VM er Marius Sjursæter, hvis han leverer varene som forventes av ham i NM.

Her kan du lese mer om kampsport i og om Flaktveit Idrettsklubb.

Dette skriver Norges Kampsportforbund om treningssamlingen i Kina:

Wushu-utøverne fikk en veldig bra trener som terpet mye på en del viktige grunnteknikker i sanshou. Wushu-utøverne får også gå en del kamper mot universitetslaget slik at de vet hva de har i vente hvis de blir tatt ut til VM i Wushu.

Hva er Wushu og Sanshou?

Speaker.no skriver: Wushu har blitt en Olympisk idrett, men står ennå ikke på noe OL-program. Idretten kan deles opp i to hovedgrener, Taolu og Sanshou. Taolu er en oppvisningsidrett hvor man utøver wushuteknikker på en matte. Oppvisningen har akrobatiske momenter, og kan utføres med og uten våpen.

Sanshou er en fullkontaktsgren hvor to utøvere konkurrer med hverandre ved hjelp av slag, spark og nedlegginger. Det konkurreres i forskjellige vektklasser. Man får poeng for vanskelighetsgraden på teknikk og utøveren som vinner to av de tre rundene, vinner kampen

Rhoar Skjøndal
Rhoar Skjøndal
Rhoar Skjøndal