Da familien kom frem til hytten på Sandfjellet i Voss forrige fredag møtte de en tre meter høy vegg. Av snø.

— Vi har reist opp med spader tidligere i år for å sikre tak og slikt, men denne gangen fikk vi lyst til å gjøre noe annet, forteller Unni Thorbjørnsen.

Se familiens egne bilder av hytten i vinduet over

Thorbjørnsens bror og de fire ungene som var med på turen fant frem spadene. Så begynte de å grave.

— Det tok oss to dager med mye lek og moro for å bli ferdig med tunnelen, forteller Thorbjørnsen.

Familien kom seg inn i hytten fredagskvelden ved å krype over snøen frem til døren, som heldigvis åpnes innover.

LAGDE TUNNEL: Unni Thorbjørnsen og familien gravde seg frem til hytten i en 20 meter lang tunnel.
PRIVAT

Aker i tunnelen

— Vi er på denne turen hver eneste vinterferie og finner alltid på noen sprell, men dette var ekstra spesielt, sier Thorbjørnsen.

Tidligere har spadene blitt brukt til å måke taket. Denne gangen ble de brukt til å grave frem en nesten 20 meter lang tunnel. For å få bort snøen, la de inn en presenning i tunnelen som snøen ble dratt ut på.

— Det var litt av et system vi organiserte, ler Thorbjørnsen, som på turen hadde med seg sin egen og brorens familie, samt deres mor.

Veien opp mot hytten er bratt nok til at en kan ake ned gjennom tunnelen. Når familien nå skal inn til hytten, må de krumme ryggen for å få plass i tunnelen.

— Det har vært fantastisk morsomt å gjøre dette. Ungene synes det er storveis, sier Thorbjørnsen, som ikke kan huske at det noen gang har vært så mye snø ved hytten på Sandfjellet.

— Det har snødd sinnsykt mye. Det har aldri vært så mye før, så lenge vi kan huske, sier hun.

Begredelig vær i vente

Været resten av vinterferien blir ikke stort å glede seg over, skal vi tro meteorologen.

— Værmessig går det mot en begredelig slutt på vinterferien. Lavtrykkene står i kø ute i Nordsjøen og Nordatlanteren. Fredag ettermiddag er det ventet en ny periode med storm, hovedsaklig på kysten. Så roer det seg, før et nytt lavtrykk blåser opp på lørdag, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet til BT torsdag formiddag.

I dag, torsdag, ventes også stor snøskredfare.

— Den sterke vinden kombinert med snø over 4-500 meters høyde vil gi vanskelige kjøreforhold. Dette er ikke dagen for å legge ut på langtur. Mye vind og snø gir stor snøskredfare, sier Granerød.