Slik forklarte en 37 år gammel dørvakt seg i Bergen tingrett i går. Sammen med en 27 år gammel kollega er han tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter mot en uønsket gjest.

Voldsepisoden skal ha skjedd utenfor utestedet Scotsman natt til 17. september i fjor.

En 42 år gammel marokkaner ble nektet adgang i døren. Dette endte i en batalje der marokkaneren ikke kom spesielt heldig fra det med en kneskade som mest alvorlig resultat.

Notorisk bråkmaker

Da partene skulle forklare forholdet for retten, hadde de totalt forskjellige oppfatninger om hva som egentlig hadde skjedd denne høstnatten i fjor. De to tiltalte himlet med øyene mer enn én gang i møte med anklagene de fikk mot seg.

– Jeg nektet ham adgang fordi vi har hatt trøbbel med ham på flere utesteder. Han er en notorisk bråkmaker. Vi har tatt ham for tyverier og han har truet oss flere ganger på livet, forklarte den 27 år gamle dørvakten.

Til tross for sine 120 kilo, innrømmet dørvakten at han ble skremt da han så hvor rabiat 42-åringen ble da han ble nektet inngang.

– Jeg har vært dørvakt siden 2001 og har aldri vært borti en så krakilsk person. Når ikke engang jeg klarer å ta hånd om ham, så sier det sitt, sa 27-åringen.

Fire dørvakter på en mann

Han forklarte videre hvordan det måtte fire dørvakter til for å kontrollere den 1.70 høye gjesten i bakken. Han åpnet for at noen av skadene 42-åringen fikk i basketaket kan ha kommet av at han veltet over ham.

– Jeg er jo tross alt 120 kilo, sa dørvakten.

Mens 42-åringen lå på bakken og sprellet med 120 kilo dørvaktmasse over seg, ble beina hans satt i lås av den andre tiltalte dørvakten.

– Jeg gjorde det for å sette ham ut av spill. Jeg hørte at han hylte og skrek, men hørte ikke hva han sa. Han jeg visst han hadde vondt i kneet hadde jeg løsnet grepet. Det var først da noen begynte å snakke om kneet hans at jeg stoppet opp, forklarte 37-åringen.

Han la seg også ned på gulvet i retten sammen med sin forsvarer for å vise dommeren hvordan han hadde utført knegrepet.

–Du har liten tiss

42-åringen selv forklarte at han hadde oppført seg helt rolig da han ble avvist i døren på Scotsman. Han innrømmet likevel at han hadde kommet med en fornærmelse mot den ene dørvakten.

– Han er sint på meg fordi jeg har vært sammen med hans eksdame, og da jeg sa at han hadde liten tiss, skulle han ta meg, forklarte 42-åringen.

Den 27 år gamle dørvakten som fikk denne beskyldningen mot seg, kunne ikke annet enn å riste på hodet og himle enda mer med øynene.

– Jeg har ikke engang noen eks-kjæreste. Har ikke hatt dame på mange år, og det kan min mor bevitne, sa dørvakten og pekte på opphavet som satt på bakerste benk.

Rune Berentsen