— Mange kom løpende til da de hørte skrikene. Men vi fikk god og rask hjelp, sier bestefar Jan Basteson som kjørte rulletrapp sammen med barnebarnet da uhellet skjedde i nærheten av Expert-butikken på kjøpesenteret.

Besteforeldrene hadde tatt jenten med på Vestkanten noen timer for å kose seg og handle litt. Åtteåringen bor hos dem mens foreldrene er på tur til Syden.

Støvel satt fast

— Vi var akkurat på vei til en restaurant for å spise da foten kom i klem, forteller bestefaren.

Jenten hadde på seg gummistøvler med en spenne på. Spennen satte seg fast mellom gelenderet og et av trappetrinnene, slik at foten ble sittende bom fast.

Alle nødetater rykket ut til Vestkanten da alarmen gikk. Brannvesenet fikk melding klokken 16.48.

God hjelp

Basteson roser både de profesjonelle hjelpemannskapene og tilfeldige forbipasserende som hjalp til.

— Trappen stoppet ikke av seg selv. Men en som kom til, var rask med å få slått på nødknappen. Jeg vet at andre syntes vaktene på senteret var sene med å reagere. Men det synes jeg er helt feil. Vi fikk veldig god hjelp, sier bestefaren.

Før jenten kunne reise hjem til Os, ble det en tur innom Legevakten i byen. Der kunne legene konstatere at foten var blitt blå og opphovnet, men at ingenting var brukket.

— Vi kjøpte krykker, og i dag er hun tilbake på skolen som helt, humrer bestefar.

Ny tur

- Men det ble en beroligende telefon til foreldrene?

— Ja, og vi gleder oss allerede til ny tur til Vestkanten. Senterledelsen har lovet å spandere både billett til Vannkanten og mat på McDonalds.