TRULS SYNNESTVEDT truls.synnestvedt@bt.no

«Salige er de som hører Guds ord og bevarer det», står det med gullskrift i taket i storsalen hos Laksevåg indremisjon i Kringsjåveien 28.

Store norske flagg henger fra veggene, februarsolen får det røde korset i vinduet til å gløde, stolene er grønne og like nytrukne som kaffen.

Og et femtitalls Laksevåg-seniorer har pyntet seg og benket seg rundt seks langbord, for å feire den månedlige Hyggestundens runde dag.

Ved døren deles det ut gratis loddseddel til gjestene og på kjøkkenet står fat med menighetsmat og bløtkake klar for de hvite dukene.

Og spørsmålet er; kommer ordføreren som avtalt?

Jo da, temmelig presist klokken elleve ankommer Ingmar Ljones som jubilantens hedersgjest. Som han var det ved 20 årsjubileet for fem år siden.

Bydelsleder Bente Krokeide har kortere vei og har allerede benket seg.

Første møtet – Vi har alle forandret oss, det er bare Gud som ikke forandrer seg, sier Gottfred Eriksen i sin oppsummering av de 25 årene.

Han tok hyggestund-ideen med seg fra USA til Laksevåg, og samlet et tyvetall eldre til de første møtene i Kringsjåveien.

– Det aller første var 26. februar 1976. Jeg husker vi holdt til i ungdomssalen ved siden av her. Den ville blitt for liten i dag. For de eldre kom og vi ble stadig flere, sa Eriksen og minnet profeten Jesajas ord om Guds uforanderlighet.

«Like til alderdommen er jeg den samme, til dere får grå hår¿».

Etter at formannen i Laksevåg indremisjon, Einar Larsen, hadde gratulert og koret sunget «Gud er på tronen ennu» – med piano, men uten mandolin – slapp ordfører Ingmar Ljones til med sin gratulasjon.

– Jeg kan ikke se at dere har forandret dere siden sist, men det har jeg, for jeg vet mye mer om Laksevåg nå enn for fem år siden, humret Ljones.

Hans budskap til de eldre var at de måtte ta del i den offentlige debatt.

– For vi trenger korrektiver fra eldre mennesker, sa han.

Fikk blomster Så kunne skivematen og bursdagsblautisen bæres inn og mimring om eldrehygge i 25 år summet i lokalet.

Ruth Eriksen (81) var blant de fire som fikk blomster for å ha bidradd og deltatt i alle de 25 årene.

De tre andre som fikk blomster i favnen var Ingrid Gjerde, Anna Zachariassen og Ruth Halland.

– Eldres Hyggestund har vært et flott og viktig tiltak, stråler Ruth Eriksen. Hun har fått med seg de fleste møtene siden 1976.

Og noen vant i gratislotteriet. For eksempel BT-fotograf Knut Strand, som ble den uventede eier av en nyheklet duk.

HYGGELIG: Ingen tvil om at det er hyggelig på Eldres Hyggestund hos Laksevåg indremisjon. Ruth Eriksen har vært med fra starten for 25 år siden. (Foto: Knut Strand)