— Fra tirsdag og til og med fredag vil det også være utlevering av Autopass-brikker fra en stand midt i den glassoverbygde gaten i Åsane senter. Om utleveringen her fortsetter etter fredag, vil bli vurdert etter hvert, sa administrerende direktør Tore Skulstad i Bro- og tunnelselskapet til bt.no tidligere i ettermiddag.

De seks bensinstasjonene med brikkeutlevering er: Nyborg, Øyrane Torg, Drotningsvik, Søreide, NKP-gården og Kleppestø. Her vil det være forsyninger av brikker hovedsakelig i periodene 7-11 og 15-19.

Ved 16.40-tiden fikk bt.no opplyst at enkelte stasjoner, blant annet den i Drotningsvik, allerede er i gang med brikkeutleveringen.

— Opprinnelig hadde vi planlagt å starte utlevering av brikker på de seks bensinstasjonene fra mandag 2. februar, når bompengebodene er fjernet, men nå går i vi gang straks for avhjelpe presset ved bomstasjonene, sier Skulstad.

Kan det bli enklere?

Han håper denne ekstrainnsatsen vil bidra til å redusere køene som har hopet seg opp i det siste.

— Men jeg vil fremdeles anbefale bilistene å benytte bompengebodene. Man stopper, leverer skjemaet ut gjennom bilvinduet, får en brikke igjen og kjører videre. Kan det egentlig gjøres enklere? spør Skulstad.

Også Autopass-ansvarlig hos Statens vegvesen i Fyllingsdalen, Reidun Instanes, har selvsagt fått med seg at køene hoper seg opp ved bomstasjonene både i nord og sør og vest.

— I tillegg til køene fra nord, har jeg også hørt om køer i vest fra Gravdal mot Lyderhorntunnelen, og på Askøy-forbindelsen helt tilbake til Askøybroen.

Det skyldes dels utdelingen av brikkene, men også pågående arbeider i forbindelse med ombyggingen av bomstasjonene.

Lever skjema, få brikke

— Men dere har jo informert bilistene om at de bør vente til etter rushtiden med å hente bompengebrikkene?

— Ja da, men slik informasjon kan antakelig ikke gjentas for ofte, sier Reidun Instanes, og repeterer for sikkerhetsskyld hva bilistene har å holde seg til:

  • Fyll ut bestillingsskjemaet som du har fått i posten. Lever det i bompengeboden og motta en Autopass-brikke i bytte. Du skal ikke betale noe som helst der og da. Bro- og tunnelselskapet sender giro.
  • Du kan også fylle ut bestillingsskjema på internett via www.brotunnel.no. Ta utskrift av siste siden, lever den i bom-pengeboden og få brikke i bytte.
  • Bompengebodene tar imot bestillingsskjema og leverer ut brikker i hele åpningstiden, unntatt i rushtiden. I tillegg er bompengebodene åpne lørdag og søndag 17. og 18. januar fra 10 til 14 i Sandviken, på Gamle Nygårdsbro, ved Løvstakktunnelen og i Gravdal.

I tillegg vil altså Hydro-Texaco-stasjonene bli mobilisert fra tirsdag av.

STORE KØER: Det avr store køer inn mot Bergen sentrum i morges. FOTO: TOR HØVIK
TOR HØVIK