Like før hadde hybelverten vært innom en annen hybel, der han prøvde seg på en annen kvinnelig student.

Hybelverten er tiltalt for å ha foretatt seksuell handling overfor noen som ikke har samtykket til det, og for å ha utvist krenkende og uanstendig adferd overfor de kvinnelige leieboerne.

Forretningsmann

Den 52 år gamle forretningsmannen leier ut flere hybler i en bygning i Bergen sentrum. Han bodde selv i huset da det nattlige besøket på kvinnenes hybler fant sted i mai i fjor.

Begge de kvinnelige studentene, som er rundt 20 år gamle, anmeldte husverten sin til politiet etter episoden.

Ifølge tiltalen gikk mannen først inn på den ene kvinnens hybel. Han trakk henne mot seg, sa at han var forelsket i henne og ønsket å kysse henne. Mannen skal ha kysset kvinnen mot hennes vilje. Kvinnen ble sint, og skubbet husverten ut av døren.

Husvert i underbuksen

Da gikk husverten like godt inn på hybelen til en annen kvinnelig leietaker, som lå i sengen sin. Ifølge tiltalen snek han seg inn på rommet. Forretningsmannen var på dette tidspunktet kun iført en underbukse. Han la seg ned i kvinnens seng, og forsøkte å dra dynen av henne. Deretter befølte og knep han henne på brystene utenpå dynen. Han satte seg opp i sengen og onanerte til han fikk sædavgang. Deretter kysset han kvinnen på kinnet. Kvinnen samtykket ikke til noen av handlingene.

— Det er tatt ut tiltale mot mannen, men tiltalen er ikke forkynt ennå. Rettssaken er berammet i august. Mannen erkjenner i hovedtrekk de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld, sier politiinspektør Bjørg Kvelstad ved Hordaland politidistrikt.

— Min klient oppfattet at den første kvinnen ikke ønsket å ha noe med ham å gjøre, og forlot derfor rommet. Han oppfattet overhodet ikke at den andre kvinnen hadde noe imot handlingene, sier 52-åringens forsvarer, advokat Bjørn Meltzer.

52-åringen er ikke tidligere straffedømt.