Onsdag kveld observerte BTs fotograf en naken mann liggende på gressmatten på Brann Stadion.

— Hva skjer?

— He he, ja dette kan jeg oppklare, sier Gorm Natlandsmyr, medieansvarlig i Sportsklubben Brann.

— Det er øvinger til teaterstykket «The Games We Play» som skal vises på Brann Stadion på fredag.

Forestillingen handler blant annet om krig og mannskultur.

Naken på Stadion

Stykket er en performanceinstallasjon regissert av Naja Lee Jensen. BIT Teatergarasjen står bak produksjonen og har inngått avtale med Brann om å benytte Stadion.

— Jeg kjenner ikke detaljene, men jeg vet at stykket blant annet omfatter en naken mann liggende på 16-meteren, sier Natlandsmyr.

Med flomlys, supportersanger og en kliss naken mann som ligger på gressmatten skal kunststudenten Lee Jensen fredag kveld forvandle Brann Stadion til et overraskende kunstprosjekt.

Metallisk puls

Arrangørene beskriver stykket som en annerledes Stadion-opplevelse:

«Flomlys og musikk er på maks allerede mens publikum venter utenfor. Bygningen vibrerer som om kampen er i gang. Idet folk kommer inn og går mot banen, øker jubelen, og når stadions innerste åpenbarer seg, blir det klart at det foregår noe annet enn det man hadde ventet. Sakte løser fotballsangen seg opp i et hardt lydlandskap som etter hvert ender i en metallisk puls».

TEATERSTYKKE: The Games We Play var opprinnelig avslutningsoppgaven til Naja Lee Jensen etter tre år som student ved akademi for scenekunst i Fredrikstad. Stykket er tidligere vist i nettopp Fredrikstad.
Ronald Hole