En bt.no-leser fikk sjokk da han så hva som kjørte foran ham, og sendte dette bildet til oss. Blinkskuddet tok han like ved Troldhaugen i Fana.

— Jeg trodde det var hestetransport foran meg. Så oppdaget jeg at det var vanlig transport. Det så helt vanvittig ut, sier han til bt.no.

Har du sett noe liknenede: Send mms her!

Politioverbetjent Jan Gunnar Bøe ved Trafikkseksjonen har sett bildet, og vil ikke være bombastisk:

— Jeg har jo ikke sett dette selv. Vekten er nok ikke noe problem i seg selv, men loven sier at gods skal være sikret og ikke utgjøre noen fare. Jeg tviler på at det er skjedd i dette tilfellet. Det ser ut som om lasten ikke er sikret i lengderetning, kun sideveis. Får vedkommende en bråstopp, så er ikke jeg sikker på at tauet holder. Det er glatt past, og tauet kan gli. Det er så høyt at med høy luftmotstand, kan det velte.

Jan Gunnar Bøe synes farlig transport av byggevarer er et økende trafikkproblem.

— Det slurves altfor mye her. Vi ser de utroligste ting. Listverk ut vinduet og den slags. En gang så vi en mor som holdt treverk utenfor bilen med sin høyre hånd, mens far holdt med venstre mens han styrte med høyre. Surring i takrenner, lister på skrå ut vinduet som sverd i romertiden. 18 sementsekker på små tilhengere som knekker etter en kilometer. Det er mye gambling.

— Burde forhandlerne grepet inn i forkant i større grad?

— Nei. Vi kan ikke forlange at de skal blande seg i inn. Dette er bilførers ansvar, ikke forhandler. Det er ikke lett å fortelle hvordan Ola Nordmann skal laste bilen sin. Han vet som regel best selv, svarer Bøe.

Har du sett noe liknenede: Send mms her!

KLASSIKER: - I tilfelle sengen løsner og blåser opp over taket, så har jeg i hvert fall kontroll på den med høyrearmen min!
2211-tipser
JODA, FUNKER DET: Denne bilen ble fersket i Fana i formiddag.
2211-tipser