Karina Selstø fra Telavåg er med familien på villmarksmesse i Arenum i Bergen. Rundt henne myldrer det av mennesker — i hovedsak menn i alle aldre. Kvinneinnslaget er sant å si ikke så dominerende.

Den digre, utstoppete ulven har altså tiltrukket seg Karinas oppmerksomhet. Kanskje bærer hun i seg dragning mot villmark. Kanskje blir hun en villmarking - jeger eller fritidsfisker når hun vokser opp? Hvem vet?

I alle fall var Karina en av de rundt 10.000 store og små menneskene som i helgen besøkte villmarksdagene i Arenum. Og ikke langt fra den standen som lokket med utstilt ulv, bjørn, gaupe og bever, satt en gjeng unge gutter og jenter rundt et bord og ga seg fluebindingens kunst i vold. Også det er en form for aktivitet som interesserer friluftslystne.

Skytesimulator

Fylkessekretær Alv Arne Lyse i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hordaland sto ivrig fortellende om Fiskeklubben for barn. Han kunne glad konstatere at han klarte å fiske noen nye medlemmer i løpet av messen, som fylkeslaget hans var medarrangør av sammen med selskapet Kom og Se AS.

Midt i den svære hallen var det rigget til et 120 kvadratmeter stort avlukke. Der inne var det plassert en jaktsimulator. Publikum fikk her på en realistisk måte prøve seg som rypejeger. Det viste seg at det ikke var enkelt å treffe rypen som flakset forbi på en diger skjerm.

På en villmarksmesse er det naturlig nok jeger- og fiskeutstyr som dominerer. Her ble budt frem for presentasjon og salg fiskestenger, sluker, sneller, tøm, kniver, hagler, rifler, kikkertsikter og kikkerter, bekledning for fiske og jakt, kanoer, fjellduker, campingbiler, jaktradioer, massasjestoler (til å løse opp støle kropper etter jaktturen?), smaksprøver av både bakst og kjøttpålegg. For å nevne noe av det som ble presentert.

Matauk

Hordaland Bondelag hadde egen stand og fortalte om tilbud innen jakt- og fritidsopplevelser i fylket vårt. Også Dyreklinikken Vest var på messen for å vise frem sine tilbud til jegerens beste venn - hunden. Norges Miljøvernforbund markerte seg med en stor stand. Forbundet er tilhenger av at norsk natur skal brukes til matauk slik det norske folk har gjort i tusener av år, og arbeide for at slik aktivitet blir friluftssyssel for folk.

Inspirasjon til akkurat det, fikk nok de fleste som besøkte messen. I tillegg var det mange som lot seg friste til å gjøre et kupp til messepris. Ut av messehallen kom det nemlig rett som det var både unge og eldre gutter med bæreposer fulle av varer.