Daniel Rye (14)

Jenter er så pysete. De synes det er høy lyd, og er livredde for hva som kan skje. Menn liker det som er farlig. Det var pappa som skjøt opp rakettene våre på nyttårsaften. Jeg fikk ikke lov. Mamma satt bare inne. Hun torde ikke gå ut.

Elsa Olsen (80)

Menn har lyst til å være i fokus. Jeg har aldri skutt opp en rakett i hele mitt liv. Vi hadde ikke fyrverkeri da jeg var ung. Nyttårsaften var like bra uten. Nå er det bare et under at det ikke blir katastrofe av fyrverkeriet. De skyter raketter i Fjellsiden der jeg bor, selv om det ikke er lov.

Per Andersen (66)

Knall og skyting ligger gutter nærmest, og enkelte gutter burde stenges inne nyttårsaften. For 40 år siden ville jeg hive en granat ut i gaten for å skape litt stemning 17. mai. Det endte med at det kom folk der jeg ville kaste den, og så sprengte hele granaten i hånden. Siden har jeg aldri rørt fyrverkeri.

Nina Meby (40)

Denne nyttårsaften kjøpte jeg raketter, fordi jeg har en sønn på 11 år. Han syntes jeg kjøpte altfor lite. Det var faren som skjøt det opp. Gutter liker jo å putle litt med tekniske ting, kanskje det er derfor de er interessert i fyrverkeri. Menn søker spenning. Vi liker å ha det litt trygt.

Malvin Pettersen (29)

Det er bare sånn. Raketter er en guttegreie. Vi liker litt spenning. Jenter er mer skeptiske fordi de er redd for å bli truffet. Når jenter bruker fyrverkeri, er det mer slike ting som står på bakken. Jeg har to gutter på 9 og 11 år, og jeg tente på rakettene sammen med dem, mens moren bare så på.

Kjersti Haaland (35)

Menn liker jo alt som sier pang og er tøft, spennende og litt farlig. Jeg synes det er flott å se på fyrverkeri, men jeg har aldri kjøpt en rakett i hele mitt liv. Det er litt av prinsipp. Jeg kjøper stjerneskudd, men ellers vil jeg heller bruke pengene mine på noe annet. Det blir nyttår uten raketter også.