— Da min far skulle bygge en trapp utenfor huset tidlig på 60-tallet måtte han grave unna en del jord. Og om lag 1,5 – 2 meter nede i jorden fant han to store glassbiter. Den ene biten er muligens tapt, men den andre har stått i stuen vår i nesten 40 år, så det hadde vært moro å finne ut hva det er for noe, skriver Yngve Andersen i en e-post.

Andersen leste på bt.no om rariteten fra museumsnett i Salhus , og tenkte på sin egen raritet.

Engelsk fly styrtet

– Glasset er cirka 3,2 cm tykt, mener jeg, og av ok optisk kvalitet. Glassbiten her to rette flater mot hverandre som et vindu. Vi har tenkt på fly, for det styrtet et engelsk fly fra krigen utenfor Strømsnes holmene rett utenfor Erdal, men ingen vet om glasset kan stamme fra det. En annen mulighet vi har tenkt på er at det kommer fra eksplosjonsulykken på Vågen i 1944, forteller Andersen til bt.no

Flyet som styret utenfor Erdal under krigen skal ha vært et Bristol Blenheim -fly. Det skal ligge utenfor Strømsnes holmene fortsatt.

Ikke fra eksplosjonen

Foreldrene til Andersen bor i Skorvavegenpå Erdal på Askøy. Huset ble bygget i begynnelsen av sekstiårene, og glassbiten ble funnet året etter at huset var nytt. Området der huset ble bygget var gård/utmark. Det var ikke bebyggelse i nærheten og heller ikke tidligere bebyggelse i området.

– Vi lurer veldig på hva som har stått i stuen vår i nesten 40 år. Jeg har vært innom Sjøfartsmuseet for å sjekke om det kunne være fra eksplosjonsulykken, men vi har ikke fått det til å stemme. Dersom det er fra et fly, så det ikke tysk, for det har museumsfolkene sjekket ut, sier Andersen til bt.no.

— Det er rart at glassbitene ble funnet så langt ned i jorden, mener Andersen. Han og søsknene lekte som små med den tykke glassbiten, og de har opp gjennom årene spekulert på om den kunne komme fra en UFO .

Her er lesernes tips om hva glassbiten kan være.

Har du noen tanker om hva det kan være, så send oss en mail.

YNGVE ANDERSEN
Yngve Andersen