— Jeg kjøpte leiligheten min i Ludeboden i 2006, og fikk da beskjed om at det skulle komme en flytebrygge her. Det var i og for seg greit. Men jeg hadde aldri sett for meg at en så gigantisk båt som «Miljødronningen» skulle ligge til kai her, sier Ane Wilhelmsen.

Da hun kjøpte den 44 kvadratmeter store leiligheten sin for 2.4 millioner kroner for to år siden, hadde hun sjøutsikt. Når hun har kikket ut av stuevinduet den siste tiden, har hun kun sett «Miljødronningen».

— Beliggenheten var grunnen til at jeg kjøpte leiligheten. Jeg tror ikke det vil bli lett å selge leiligheten så lenge båten ligger der, sier Wilhelmsen.

Les også : «Dronningen» flyt | Kan bli Oddekalvs pengemaskin | «Miljødronningen» har lagt på seg | Å bu i ei bu | Vil bo sammen med Kurt'en |

Vil bygge utstikkere

Hun og nabo Frank Hellesen sier at de ikke var klar over at «Miljødronningen» var grunnen til at flytebryggen ble bygget.

— Vi så for oss at det skulle bli en brygge til felles bruk, sier Hellesen.

Komité for miljø og byutvikling var på befaring på flytebryggen i dag.

Oddekalv skal ha fått tilstrekkelige godkjenninger fra havnevesenet til oppføringen av selve bryggen, men ønsker i tillegg å bygge syv seks meter lange utstikkere med plass til syv båter. Disse utstikkerne vil i tilfelle bli lagt i området foran Skuten, som ligger ved siden av Ludeboden.

Skuten sameie har klaget på byggingen både av bryggen og utstikkerne, og komiteen skal torsdag ta stilling til om Oddekalv har lov til å bygge disse utstikkerne. I tillegg ønsker han også å bygge en tolv meter lang bølgebryter.

- Har ikke gjort noe galt

Komitémedlem Sara Henriksen (V) mener at det er en viktig prinsipiell sak, ettersom det både må tas hensyn til hvordan man ønsker at havneområdet i Bergen skal se ut, og til næringsvirksomhet og aktivitet i strandsonen.

Det er fremdeles uklart hva utfallet blir på torsdagens møte. Partigruppene skal først diskutere saken internt.

Oddekalv mener på sin side at han ikke har gjort noe galt i forbindelse med byggingen.

— Jeg skjønner ikke diskusjonen. Klagen fra naboene kommer etter at klagefristen er gått ut. Naboene har selv sittet her ute på bryggen og kost seg. Jeg tror det er «Miljødronningen» de egentlig klager på, sier Oddekalv.

Ifølge ham er det spesielle omstendigheter som gjør at båten har ligget der så mye den siste tiden.

— Den skal ikke ligge der hele tiden. At den ligger der, betyr store tap for meg, sier Oddekalv.

Hva synes du om flytebryggen og «Miljødronningen»? Si din mening her.

BEFARING: Komité for miljø og byutvikling var i dag på befaring på flytebryggen ved Ludeboden. Torsdag skal de ta stilling til om Oddekalv har gjort noe feil i byggeprosessen.
Ørjan Deisz
FØR: Slik var utsikten fra Ane Wilhelmsens leilighet i Ludeboden før Oddekalvs flytebrygge kom på plass.
PRIVAT
ETTER: Slik har utsikten vært den siste tiden. Oddekalvs gigantbåt «Miljødronningen» har ligget til kai ved bryggen i lang tid.
PRIVAT
BENEKTER FEIL: Kurt Oddekalv stiller seg uforstående til klagen fra naboene. ARKIVFOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN