• Valgseieren smakte i grunnen bedre enn kaken. Jeg liker i grunnen ikke bløtkake, sa valgvinner Erna Solberg (H) og gaflet innpå hvit dame med rød skrift: «Hurra-Hurra».

Høyres generalsekretær og bysbarn av Erna, Lars Arne Ryssdal, hadde spandert fire kaker på sine ansatte og Høyres fremste folk. I Høyres Hus ble det feiret med måte dagen etter rekordvalget.

— Jeg er litt trøtt i dag, må innrømme det. Trolig blir jeg forkjølet nå, det blir jeg alltid når det er mye som skjer og lite søvn, fortalte valgnattens ubestridte dronning mellom munnfullene.

- Fikk du ikke sove etter seieren?

— Nei, da jeg kom hjem ble jeg sittende og sjekke lokale valgresultater utover natten, og det ble lite med søvn. Men jeg fikk jo med meg at Høyre har gjort et fantastisk godt valg, ikke bare i byer som Bergen, Tromsø og Oslo, mens også ute i småkommunene.

- Hva betyr det?

— Ja, det kommer jo an på. Først skal valget vinnes, så skal vi vinne forhandlingene. Resultatet håper jeg blir mange nye Høyre-ordførere landet over, slik at vi kan begynne med det velgerne har bedt oss om; å føre mer Høyrepolitikk i kommuner og fylkeskommuner.

- Og det betyr?

— Ja, for eksempel i areal- og planprosesser.Det er viktig med et levende næringsliv rundt om.

- Det kan bli tøffe forhandlinger med et svekket Fro og et pågående Venstre i mange kommuner?

— Ja, men da vil jeg si: Vi må ikke nå gjøre noe som kan skade samarbeidsånden på borgerlig side. Det er bare to år frem til stortingsvalget, der målet er å skifte ut den rød-grønne regjeringen. Høyre mener alle borgerlige partier må bidra til det. Og da er det viktig å skape og utvikle et bredt samarbeid mellom de fire partiene alt nå, sier Erna Solberg til bt.no.

Hva mener du om Høyres triumf? Si din mening under!

FEIRER: Da Erna Solberg fikk kake i går kom det tall som fortalte at Høyre har økt antallet representanter med 50 prosent under dette lokalvalget. Og i Hole kommune, der Utøya ligger, får Høyre rent flertall.
HÅVARD BJELLAND