INGUNN RØREN

Politiet har vært på jakt etter brudgommen de siste to ukene, men mannen har vært som sunket i jorden. Politiet fikk nyss om at han skulle gifte seg i Bergen lørdag. I frykt for å bli pågrepet foran bryllupsgjestene, inngikk mannen og politiet en avtale om at han skulle få gifte seg i fred mot å melde seg mandag.

— Min klient har takket politiet for at han fikk lov til å gjennomføre bryllupet, sier advokat Bjørn Meltzer.

34-åringen er siktet for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter etter at en 29 år gammel kroppsbygger for to uker siden ble funnet død i en leilighet i Bergen. 29-åringen ble banket opp tre ganger i løpet av de to siste døgnene han levde. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han høyst sannsynlig døde av knusningsskader i bakhodet. To menn er allerede varetektsfengslet for vold mot 29-åringen, og den nygifte mannen vil bli fremstilt for fengsling tirsdag.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Meltzer.

Politiet jakter fortsatt på ytterligere to menn. Dermed er minst fem menn siktet eller mistenkt for å ha påført 29-åringen dødelige skader.

Etter det BT kjenner til, var det to årsaker til at 29-åringen ble angrepet. Han har i flere år vært en fryktet person i Bergens underverden, men den siste tiden han levde var det flere som var ute etter ham. Minst en av voldsepisodene hadde utspring i at 29-åringen ble beskyldt for nærmest å ha voldtatt en jente. Hun er en bekjent av de tre mennene som er siktet for å ha vært innblandet i voldsepisoden lørdag kveld. Minst et av de andre angrepene på 29-åringen skal skyldes at han skyldte mange penger.

Problemet for politiet blir å bevise hvilken av de tre voldsepisodene som førte til de dødelige skadene. 29-åringen blir beskrevet som «skambanket» etter de to første episodene. Han var på Legevakten to ganger på under et døgn, og begge gangene prøvde legene å få lagt ham inn på Haukeland sykehus fordi de fryktet indre skader. 29-åringen nektet, og skrev seg ut på eget ansvar begge gangene. Kort tid etter ble han funnet død.