— Kom her skal jeg vise deg. Elias Hollund Digranes drar meg med bort til hengedissen i Lekefabrikken barnehage på Kronstad. Her går han rett opp i favnhengende, brillierer med et par c-momenter, før han avslutter med en Elias-flikk-flakk.

Men for et par dager siden gikk det galt før avslutningen.

— Jeg falt ned med hodet først, forklarer Elias. Noen hadde skåret nesten over tauet til hengedissen som han og Vilde og de andre barna trener i hver dag.

Skåret over alle tau

Og det var ikke bare hengedissen, men tauene til alle lekeapparatene i barnehagen som var skåret nesten over.

— Det er ikke første gang det skjer. Flere ganger har noen vært inne på lekeplassen og gjort det samme tidligere. Nå må vi sjekke alle lekeapparatene før vi slipper ungene ut på lekeplassen, sier bestyrer for Lekefabrikken barnehage, Siri Endresen.

Hun tviler på at det kan være voksne personer som har funnet glede i slikt hærverk.

— Men for oss er det irriterende, og det tar tid å skaffe nye tau og reparere, sier bestyreren.

Elias nikker. Han kunne ikke vært mer enig.

Også annet hærverk

Desverre er ikke de overskårne tauene de eneste formene for hærverk barnehangen har vært utsatt for i år.

— For noen uker siden hadde noen vært og kastet ut blomstene og stjålet blomsterkassene som henger på gjerdet til lekeplassen. Vi har også hatt taggning flere ganger, blant annet på innsiden av dukkehuset, sier Endresen.

Ikke politisak

Bestyreren har ikke anmeldt forholdene.

— Jeg ser ikke helt hva politiet kan gjøre med dette. Men jeg skjønner heller ikke de som har glede av å ødelegge noe på en lekeplass, sier bestyreren.

Elias gidder ikke bry seg med slike dumminger lenger. Han er tilbake i den nyreparerte hengedissen. Skal han fortsette å imponere like mye i turning når han begynner på skolen til høsten, er det noen finesser i øvelsen hengedisse som må justeres litt.

OMTRENT SLIK: Var c-momentet til Elias (6) før han deiset i bakken med hodet først. Noen hadde skåret nesten over tauene i hengedissen da barnehagen var stengt. Men Elias skal begynne på skolen til høsten og står for en trøkk.
Kjell Østerbø
EN SLAGS DOBBEL AKSEL: Vilde og Elias er kanskje de som bruker hengedissen i Lekefabrikken barnehage aller mest. Og så er alt mye gøyere nå man er to.
Kjell Østerbø