Den utrolige scenen ble i dag plukket opp av bt.no-lesere og norske tvitrere etter at Googles fotografiske gatefinner ble lansert i natt.

Fotobilen fra Google passerte Rugdeveien i Bergen 31 en gang i fjor sommer.

Klikker man seg inn på adressen kan man først se to dykkere som sitter i hver sin solstol, helt avslappet i veikanten.

De to dykkerne sitter avslappet i to solstoler før de oppdager bilen fra Google. FOTO: GOOGLE STREET VIEW.

I det Google-bilen suser forbi, spretter de to opp med hver sin lystergaffel i nevene, og kommer løpende etter kjøretøyet i dykkerdrakt og svømmeføtter.

Bildesekvensen fortsetter i et solfylt Bergen, der de to hytter med nevene, før de til sist gir opp jakten på bilen som suser videre på sin vei for å dokumentere veinettet i Norge fotografisk.

Se hele sekvensen her!

Du kan klikke deg bortover gaten og følge den elleville jakten på Google-bilen i Rugdeveien 39 i Bergen. FOTO: GOOGLE STREET VIEW.

Solbading

Bildene er tatt i strålende sol og byens gressplener er fulle av solglade bergensere. Flere lettkledde mennekser er fanget opp av det spesiallade google-kameraet. En av dem er denne kvinnen som soler seg ved Ole Bulls plass, kanskje helt uvidende om hva slags bil som kjører forbi.

SOLBADING: Hvis du solte deg i det offentlige rom den dagen Google kjørte forbi, finner du kanskje deg selv i karttjenesten. FOTO: GOOGLE STREET VIEW.
Også i Galgebakken på Nordnes var det mange som solte seg denne dagen. Det er ikke tatt bilder i parkene i byen, men mange populære grøntområder er synlig fra de offentlige gatene bildene er tatt fra. Kjenner du froskemennene eller kvinnene som soler seg? Har du funnet andre morsomme situasjoner? Ta gjerne kontakt med oss på webmaster@bt.no eller ring vår tipstelefon 02211.

Gatebildene kan også bringe frem gode sommerminner. For eksempel kassevis med tomme ølbokser utenfor huset.

— Vi hadde utdrikningslag for en kompis kvelden før. Vi begynte med rafting på Voss og endte opp hjemme hos meg med egen bartender. Jeg har mange gode minner fra den kvelden, men det var ikke noe flatfyll altså, det for andre ta seg av, sier en leser som ikke vil ha navnet sitt i avisen.

Dårlig dekning

Lanseringen av Google Street View for Norge viser at landet vårt fortsatt er jumbo i Norden når det gjelder dekningsgrad.

Sverige er langt bedre dekket, mens Finland har en helt klar tetplass i vår del av verden. Så godt som hele Sør-Finland er dekket. Også alle hovedveier i finsk Sameland er grundig fotografert, skriver aftenposten.no

Det betyr for eksempel at laksefiskeinteresserte kan scrolle seg ned hele Tanadalen, og sjekke ut mulighetene for å finne en bra laksekulp i Tanaelva.

Har du funnet deg selv på Street View-bildene?