Og det er mer. Hvem i all verden har bygget alter av brosteinen? Og hvem er det som brenner fakler og stearinlys i mørke vinterkvelder her?

Lagringsplass

Brosteinlegger Arvid Fjæren fikk seg litt av en overraskelse da han kom på jobb i Fløenbakken forleden. Her er lagringsplass for brosteinen som Fjæren bruker til å belegge byens gater med. Men nå har noen luringer brukt brosteinen til å bygge noe som mest av alt likner på et alter.

Og ikke nok med det. De flittige krabatene har også laget benker, bord, noe til å knele på, og har konstruert en egen inngang av steinen.

Stearinlys og fakler er plassert rundt, mellom steiner og i tomme brusflasker.

— Dette er merkelig. Denne plassen har samlet ungdom tidligere, men dette har vi ikke opplevd før. Det er ikke lett å si hvem som står bak, sier Fjæren.

Kunstnerisk

Det alterliknende byggverket er laget inne i et hus som brukes til å lagre brostein for at den skal holde seg tørr. «Alteret» er pent utført, og kan ikke være laget på én kveld. Her må ligge mye arbeid bak.

— Det er kunstnerisk gjort. Kanskje det er et alternativt sted å være for ungdom, lurer Fjæren.

Når mørket siger på, må det i hvert fall være noen som dukker opp og tilbringer sene kveldstimer i kommunens brosteinslager.

— Vi trenger denne steinen, men vi river ikke dette før vi må, avslutter han.