I begynnelsen av oktober gikk Dyreparken i Kristiansand ut og utfordret 210 barnehager på Sørlandet til å være med på å lage Norges største pepperkakeby. En tittel som Bergen har hatt siden 1991.

— Vi har planer om å reise en gedigen pepperkakeby. Dyreparken har invitert 210 barnehager på Sørlandet til å lage Kardemommeby av pepperkaker. Om vi slår Bergen, gjenstår å se, men vi har et klart ønske om å bli den største pepperkakebyen i Norge, sa markedssjef Roger Lian til BA.no i slutten av oktober.

Nå er vi i begynnelsen av desember, og pepperkakebyen i Kardemommeby er ferdig. Vi kan vel konstatere at den er blitt ganske puslete i forhold til den bergenske.

— Vi har langt igjen. Målet i år var å lage Kardemommeby av pepperkaker, og vi har fått inn mellom 60 og 70 hus, sier administrerende direktør i Dyreparken i Kristiansand, Per Arnstein Aamot til bt.no.

Til sammenligning er det nærmere 2000 hus i Bergens pepperkakeby.

Sove trygt enn så lenge

Han innrømmer at det er litt begrenset plass i Kardemommeby til å lage Norges største pepperkakeby, men understreker at Dyreparken er på 600 mål.

— Det er kanskje en idé å dra litt på til neste år. Vi har jo god plass å boltre oss på. I mai neste år vil også Abra Havn stå ferdig, og da kan vi utfordre folk til å utfolde seg i Kaptein Sabeltanns-verden, sier han.

Han håper at Dyreparken kan yppe seg i løpet av en femårsperiode, men lover en vennskapelig kamp.

— Vi skal bli mye større, men alle bergenserne kan sove trygt, enn så lenge, sier han og ler.

Verdens største

Helt siden 1991 har Bergen hatt verdens største pepperkakeby. Hvert år har barnehager, skoler, bedrifter og mange tusen privatpersoner bidratt til at Bergen kan beholde den gjeve tittelen.

Pepperkakebygenereal og daglig leder i Bergen Sentrum AS, Steinar Kristoffersen, er ikke redd for at noen vil skal slå den bergenske rekorden av deig og melis.

- Frykter du at Dyreparken kan slå Bergen?

— Nei, ikke i år ihvertfall, sier Kristoffersen, og legger til at det aldri har vært viktig for han at Bergens pepperkakeby er den største i verden.

— Det viktigste er at vi lager en flott opplevelse for store og små i Bergen sentrum, avslutter Kristoffersen.

Hvorfor lykkes ikke Kristiansand i å ta opp kampen med Bergen? Si din mening i kommentarfeltet!

I BERGEN: Slik så det ut da årets pepperkakeby ble åpnet i Bergen i forrige uke.
BT, ARKIV
BARNEBIDRAG: Også i Bergen har hundrevis av de minste stått for utsmykkingen av kakehusene.
BT, ARKIV
KARDEMOMMEBY: Røverne utenfor kakehuset sitt i kristiansand Dyrepark.
ARKIV/DYREPARKEN
INGEN TRUSSEL: med 70 pepperkakehus er ikke Dyreparkens by noen stor trussel for bergenserne.
ARKIV/DYREPARKEN