Dette til tross for at Bergen Sentrum AS er arrangører på lik linje med andre arrangører, blant andre buekorpsene.

— Får ikke Bergen sentrum på denne måten en dobbeltrolle i forhold til kommunen?

— Vi eier ikke Festplassen og må selvsagt søke på lik linje med alle andre. Grunnen til at buekorpsene ikke fikk innvilget søknaden denne gangen, er de mange arrangementene som skal være i byen i denne perioden. Denne helgen skal det både være bluesfestival og sentrumsdager og da trenger vi parkeringsplassene på Festplassen, sier Henning Warloe, nestleder i Bergen Sentrum AS.

Bergen Sentrum AS skal selv arrangere tivoli på Festplassen i juli.

— Er ikke dere litt inhabile i denne saken?

— Jeg forstår poenget ditt. Dersom vi hadde konkurrert med buekorpsene om samme dato, hadde vi vært inhabile, men vårt tivoli skal være om to måneder og er derfor ikke i et konkurranseforhold til et tivoli i mai.

— Dere skal også ha tivoli i mai?

— 17 mai, som vanlig, men det skal være i Nygårdsparken. Heller ikke dette tivoliet vil være i konkurranse med et tivoli på Festplassen noen uker tidligere. Det eneste som kan få konsekvenser for 17-mai-tivoliet er været, sier Warloe.

fakta/tivoli på Festplassen

  • Søndag kveld rigget Axels Nöjesfelt AB tivoli opp på Festplassen, uten å ha tillatelse fra kommunen.
  • Buekorpsene i byen står som arrangør, men deres søknad om leie av Festplassen ble aldri innvilget av kommunen.
  • Talsmann for buekorpsene, Arild Lilleskare, truet med at buekorpsene ikke kom til å delta i 17. maiprosesjonen dersom tivoliet ikke fikk åpne.
  • Etter et ekstra møte i går, har byråd for miljø og byutvikling, Tom Knudsen, gitt tivoliet tillatelse til å bli til torsdag.