Gårsdagen ble den første uten nedbør i Bergen siden 29. oktober i fjor.

- Nå kan dere glemme den perioden. Det har vært oppholdsvær i hele natt. Det snødde riktignok både like nord for og sør og oss, men ikke i Bergen, sier Dag Kvamme ved Vervarslinga på Vestlandet.

Sjekk været på våre webkamera.

Snø i vente
Oppholdperioden kommer ikke til å vare lenge, skal en tro Kvamme.

- Nei. Det blirsnø utover formiddagen. De neste dagene blir det vinterlig og kaldt, med muligheter for snø tirsdag og onsdag. Nå vi kommer til torsdag, kan vi få en overgang til regn, sier han til bt.no.

Nedbørskartet fra Meteorologisk institutt oppdateres hvert 15. minutt. Trykk F5 (oppdater) for å se siste versjon. Se kartet i full størrelse her.

Snøen teller
For dem som er mer opptatt av å sette nedbørsrekord enn å nyte klarværet var kanskje søndagen en stor nedtur. For andre ble dagen er skarp og herlig påminner om at det faktisk finnes noe blått og vakkert bak alt som er grått og trist.

Selv om de mest konspiratoriske hevder å ha observert snøfnugg i luften søndag, var det i hvert fall ikke nok til å bli registrert som nedbør, ifølge Vervarslinga.

Mer sol i vente
Den offisielle rekorden med sammenhengende nedbørsdager stammet opprinnelig fra Bærum, og lød på 87 dager. Denne uken kom det imidlertid frem at det er Stend i Fana som har rekorden. Den lyder på 103 dager, satt i 1986.

I pose og sekk, altså. Bergen har rekorden tross alt – og solen vil ifølge værvarselet vise seg igjen både i dag og onsdag denne uken.