KAREN R. TJERNSHAUGEN

— Vi vil gjerne ha et navn som har klare referanser til Bergen, sier Kees Ekeli, direktør ved Akvariet i Bergen.

Fredag morgen klokken åtte hakket en liten pingvin seg ut av eggeskallet sitt. Det er første gang pingvinene som ble importert fra Japan i 2000 klekker egg.

Jente eller gutt?

Sammen med Akvariet i Bergen inviterer Bergens Tidende nå til navnekonkurranse. Om den vesle pingvinkyllingen er gutt eller jente, vet Akvariet i Bergen rett og slett ikke.

— Det er umulig å avgjøre. Ofte vet vi ikke kjønnet før de voksne pingvinene selv legger egg, eller før vi avklarer det ved en blodprøve, forteller Ekeli.

Av de seks voksne pingvinene på Akvariet er det bare to som har fått navn. «Davy» er oppkalt etter TV 2s sportsanker Davy Wathne, mens «Pingmar» er oppkalt etter tidligere Bergens-ordfører Ingmar Ljones. Kanskje er det på tide at pingvinene får sitt første jentenavn?

I god form

Det ligger fortsatt tre uklekte egg i reirene ved pingvindammen til Akvariet i Bergen.

— I utgangspunktet er vi godt fornøyd med den ene kyllingen. Om det skulle komme en eller to til, er det helt fantastisk, sier Ekeli.

Pingvinungene veier bare 65 gram når de blir født, men vokser svært raskt. Etter ti dager veier de rundt en halv kilo. Ekeli kan fortelle at den vesle kyllingen som ble født fredag er i god form.

— Da vi sjekket den lørdag morgen, hadde den en stor kul på magen, så det er tydelig at den spiser godt, sier Akvarie-direktøren.

Du kan sende ditt navneforslag i en e-post til byen@bt.no eller i en konvolutt merket «pingvin» til Byredaksjonen, Postboks 7240, 5020 Bergen. Svaret må være oss i hende senest fredag 11. juni. Akvariet i Bergen vil selv sette ned en jury som avgjør hvilket navn som går av med seieren.

BERGENSPINGVIN: Akvariet i Bergen vil gjerne ha navneforslag med klare referanser til byen. <br/>ARKIVFOTO: BJØRN DJUPVIK