Roy Juvik, bystyrekandidat for Arbeiderpartiet

Fredag 20/7 kunne man lese i BA at nå var FrP for en forlengelse av den planlagte bybanen. Det var ingen ringere en Gunnar Bakke, partiets ordførerkandidat, som brakte denne gledelige nyheten til Bergens befolkning – i alle fall den delen av befolkningen som ønsker seg bybane. Jeg er selv tilhenger av en godt utbygd bybane og har i alle år trodd at dette var noe Fremskrittspartiet var totalt i mot. Ja jeg var sågar sikker på at dette var noe Frp hadde programfestet i Bergen, at de var mot bybanen altså – og ikke for. Og ganske riktig; i FrPs program kan vi finne følgende under samferdsel: Bergen FrP har hele tiden vært motstander av bybanen. Bybanen vil ha liten miljøeffekt, være lite fleksibelt og kun komme en del av byens borgere til gode. Bergen FrP vil heller ikke støtte en utvidelse av bybanen (FrPs lokalprogram s.22 og 23).

Enig eller uenig? Si din mening i kommentarfeltet under!

Mandag 23/7 er flere av Bakkes partikamerater ute i BA og mener det motsatte av sin egen ordførerkandidat. Det må da være mildt sagt frustrerende for de som sympatiserer med partiet når Fremskrittspartiets topper ikke er mer til å stole på enn dette! Nei, i jakten på ” den hellige gral” (les: byrådsmakt) tror jeg nok at FrP er villige til å gi det meste på båten, og denne saken blir nok ikke den siste. Dette er viktig å merke seg for velgerne. For vil du egentlig ha et slikt parti i posisjon? Et parti som mener noe en dag og det stikk motsatte neste dag? Et parti som setter sitt eget program til sides akkurat som det passer?

Det eneste som er mulig å slå fast etter dette er at enten du er for eller mot bybanen så kan du faktisk ikke stemme FrP – for de vet ikke hva de mener om denne.