— Eg tror det e' en dinosaur inni.

— Nei, det er et strutseegg.

— Nehei, for det er et kenguruegg.

Utstyrt med matpakkefulle mager og store malerpensler er ungene i Haukås og Hordvik korttidsbarnehage med på å dekorere nykommeren i Eggeskogen på Galleriet.

Den begynner å bli fargerik. Ikke helt lett å male på toppen, og Markus Monslaup (5 ½) får sitte på skuldrene til en av de voksne så han kommer til med sin grønne pensel.

Tina Gade (5 ½) mener bestemt at det må være en brun kengurubaby inni det to meter høye egget.

— Og klekketiden?

— Den skal sikkert ligge der i fem hele timer, spår Tina og dekorerer med litt rødt på skallet.

Eggetog og eggeakvarium og store eggetrær og eggeblomster og til og med en lang eggeorm. Mye rart å finne på en vandring i skogen. Det er fjerde år den åpner når det nærmer seg påske, og Eggeskogen er godt besøkt.

Bakerst i kroken er det vill kakling og piping. To kull med dunbløte kyllinger er blitt klekket ut i løpet av den siste uken, og åtte-ni staselige høner og haner tripper rundt bak et stort gitter.

Tilbake til det store egget.

— Det er egentlig et monsteregg, forklarer senterleder Geir Kaland. Forsikrer at det sannsynligvis ikke blir klekket i det hele tatt. Men forandring blir det hele tiden. I en uke til kan byens barn male på gigantegget.

Uansett. Skulle du trenge tips til påskedekorasjon, vet du hvor du skal gå. Men se opp for monstre! Eller var det kenguruer?

MONSTEREGG: Det er to meter høyt, og Markus Monslaup (5 ½) og de andre barna i Eggeskogen får lov å male på det så mye de vil. Hva som befinner seg inni den hvite giganten, er de unge besøkende høyst uenige om.
FOTO: ARNE NILSEN