Det var like før klokken åtte søndag morgen at Økland så den merkelige stripen fra hjemmet sitt på Skarefjellet i Mathopen.

— Det var så merkelig, for det ble dannet en stripe som gikk veldig raskt, loddrett nedover, sier Økland.

Han lurte først på om det var en meteoritt eller noe lignende.

— Jeg tenkte at nå går det noe i bakken, nå smeller noe. Så jeg fikk et lite sjokk, og lurte på hva det var, sier Økland.

Flere har sett det samme

Ingenting smalt, så Økland benyttet muligheten til å ta noen bilder og se på fenomenet i kikkert.

— Etter et par minutter forsvant det, som en liten prikk som forsvant sørover. Jeg lurer på om det kan ha vært et kjempesvært fly, sier Økland.

Også en annen BT-leser har observert stripen på himmelen, fra Gåssandskiftet på Søfteland. Hun lurer på om det kan være en satelittdel.

- En flystripe

— Det ser ut som en kondensasjonsstripe fra et fly, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød, ved værvarslingen for Vestlandet.

Han og kollegene fikk oversendt bildene fra BT. De er nokså sikre i sin sak, selv om de forstår folk begynner å lure.

— Grunnen til at vi tror det er en flystripe, er at det er en sky i det samme området. Det vil si at det er litt mer fuktighet i luften akkurat rundt der, sier Granerød.

— Flyet har kjørt fra tørrere luft, der det ikke skapes stripe, og så kjørt inn i et område med mer fuktighet. Så har det kjørt videre, og kommet ut av dette området, der det ikke skaper stripe lenger, sier Granerød.

Øyet blir lurt

Selv om det ser ut som at skyen er loddrett, mener Granerød at den ligger horisontalt.

— Øyet blir litt lurt når avstanden er såpass lang, sier han.

— Det er ingen hundre prosent sikker fasit dette, men jeg føler meg ganske sikker på dette, sier Granerød.

MERKELIG: Stripen ble dannet veldig raskt, loddrett nedover, forteller Asbjørn Økland, som så det hele. Etter noen minutter forsvant den.
Asbjørn Økland