Kai Håkon Sunde kom over Puddefjordsbroen litt før klokken åtte i morges. Han tok bilder av det som ser ut som et oljeflak i Puddefjorden.

— Kjære vene, så mye olje det er i sjøen, tenkte jeg. Det så ut som det kom fra marinaen på bysiden, men det er ikke sikkert. Jeg har sett det i hvert fall fire ganger i år, forteller Kai Håkon Sunde til bt.no.

Havnevesenet hadde ikke fått inn melding om oljeutslipp i Puddefjorden da vi kontaktet dem i ettermiddag.

— Det er veldig rart at ingen, verken folk eller båter, har rapportert noe inn til oss. Det pleier de ellers skipene å være raske med, ikke minst for ikke selv å bli mistenkt for å ha forårsaket det, sier havneinspektør Magne Kjelby i Bergen Havnevesen til bt.no.

Etter å ha sett på bildene, mener havneinspektøren det ser ut som hydraulikkolje.

— Det skal ikke mer enn 200 – 300 gram med hydraulikkolje til før det ser ut som et kjempeflak med olje. Det forsvinner uten noen problemer. For sikkerhets skyld skal jeg ta meg en tur bort der nå og sjekke at det ikke er noe annet svineri, sier Kjelby i ettermiddag.

Vet du hva dette er eller hvor det kommer fra?

STORT: - Jeg har sett oljeutslipp her flere ganger, men det er ikke alltid det er like stille på fjorden som i dag, sier Kai Håkon Sunde.
KAI HÅKON SUNDE