• Det er ikke bare intenst, men en solid vegg av svovellukt, forteller Joakim Knudsen ved Høyteknologisenteret. Kommunen vet ikke hva det er. Vet du?

Det var tidligere denne uken at de ansatte på Høyteknologisenteret i Thormøhlensgate merket en svært intens lukt av svovel.

— Jeg prøvde å åpne vinduet i utgangspunktet, men det ble bare enda verre, forteller Joakim Knudsen, som jobber ved Universitetet i Bergen på Høyteknologisenteret.

Forsvinner fort

Han forteller at lukten kommer sigende helt brått, vanligvis en gang hver dag.

— Det er ikke bare intenst, men en solid vegg av svovellukt, forteller han.

Knudsen trodde først det var bygningsarbeidene på utsiden som var årsaken. Men selv etter å ha vært på taket ved friskluftinntaket, klarer ikke de ansatte ved Høyteknologisenteret å avgjøre hvor stanken kommer fra. Den forsvinner nemlig for fort.

— I dag skjedde det litt før ti. Akkurat nå lukter det helt fint ute. Det er tydeligvis en gang om dagen det skjer, forteller Knudsen.

Ifølge en internmail som er sendt ut på Høyteknologisenteret er lukten ikke skadelig, men ingen vet hva den kan være.

Kommunen snuser på saken

Olav Solheim i Helsevernetaten til Bergen Kommune har vært og sjekket området.

— Vi har ikke funnet noenting. Ved nordenden av bygget, hvor de har lagt ny fjernvarmeledning, var det litt forurenset. Men dette ble kjørt bort for flere dager siden, forteller han.

Planen er å sjekke videre i morgen.

Noen lesere har sendt bt.no tips om det kan dreie seg om oppvelling av gass fra Store Lungegårdsvann.

— Det er mulig, men helst om noen driver og graver der. Ellers er det så stor utskiftning av vannet der at det er lite trolig, sier Solheim.

— Men vi skal snuse videre, avslutter han.

Noe er råttent ved Høyteknologisenteret, ifølge de som jobber der. Bildet er tatt mens en ballong reklamerte for "lørdagsuniversitetet" i fjor.
Rune Valderhaug