Turgåere som benytter den nye traseen Løvstien på vei opp til Løvstakken, får se et underlig syn på vei opp mot Riplegården.

I skogbrynet er fem grantrær pent pakket inn i "dyner" av plast. Nå har det kommet opp et høyt nettinggjerde rundt de fem trærne også, med port.

Er det spesielt bevaringsverdige trær? Fryser de i sommervarmen? Eller er det noen som har privatisert en liten del av skogen?

Betongsirkel

BTs turgående journalist ble så nysgjerrig på hva dette er, at de rette kontakter i kommunen måtte ringes opp — selv midt i ferietiden.

— Mot Riplegården, sier du? Da er det nok Tretoppen du har sett, forteller skogforvalter Harald Bratseth i Grønn etat på telefon fra en fergekai på Vestlandet et sted.

— Tretoppen?

SLIK SKAL DET BLI: Denne skissen viser planen for Tretoppen.

— Ja, det blir en del av Barnas naturrom som skal etableres langs Løvstien. Vi lager elementer for lek, og der du gikk forbi skal det komme en sirkel i betong fire-fem meter oppe i luften rundt trærne. Dessuten blir det en hengebro.- Men hvorfor så store beskyttelsestiltak rundt trærne?

— Utfordringen er jo å beskytte trærne i anleggsperioden. Derfor har vi plast rundt stammen og mye bark over røttene. Så må vi også sørge for at ikke folk klatrer opp før det er ferdig. Derfor har vi satt opp gjerdet, som vil bli fjernet igjen, sier Bratseth, som er anleggsleder for Løvstien.

Grisete stier

Langs den seks kilometer lange fjellveien Løvstien skal det komme en rekke områder beregnet for lek og opplevelse. Blant annet et amfi, Bukkene Bruse-bro og noe som heter Klatresvingen.

Traseen er rene motorveien sammenlignet med stiene som gikk i området før, og den åpner opp et skogsområde som tidligere var lite brukt. Det pågår fortsatt anleggsarbeider, men størstedelen av traseen er fullt fremkommelig. Men er det egentlig lov å gå der?

— Så lenge folk bruker fornuft og holder seg unna anleggsmaskinene, så kan vi ikke nekte folk å gå på veien. Nå har det vært stille der en stund, men fra mandag begynner arbeidene igjen, sier Bratseth.

Han sier at selve Løvstien skal åpnes i september/oktober. De ulike installasjonene til Barnas naturrom vil det ta litt lenger tid å få klare.

Det drives også mye skogshogst i området. Stien ned mot Skillingsbollen var tirsdag både gjørmete og til dels ødelagt etter at tunge kjøretøy hadde kjørt på den.

— Der holder vi på med å ta ut skog. Det ser nok litt grisete ut mens vi holder på. Men stiene skal settes i stand igjen, sier skogmester Jørgen Frønsdal.

GRISETE: Slik så stien ned mot Skillingsbollen ut tirsdag, etter regn og anleggsvirksomhet.
PÅL ANDREAS MÆLAND