Dette flotte familiebildet er blant de bildene som vi vet altfor lite om. Bildet stammer egentlig fra den samlingen som Helge Sunde og Torgeir Foss samlet inn for mange år siden.

Den gangen ble det oppgitt at bildet skulle være fra 1926 og være fra husmannsplassen Myrane.

Husmannsplassen Myrane (av en del kalt Tertnesmyrane) hørte til matrikkelgården Åstveit og lå rett ovenfor Åstveit ungdomsskole og Åsane gymnas (nå omdøpt til Tertnes videregående skole). I dag er det eneboliger på stedet.

Er det skomakerfamilien?

Vi vet at familien Mads Olsen Åstveit (1828-1903) og konen Gjertrud Samuelsdtr (1829-1900) bodde på denne plassen. Datteren deres, Gjertrud Bergitte (1864-1949), ble gift med skomakeren Johan Arnesen Nordal (1859-1930) fra Fjaler i Sogn og Fjordane.

Dette ekteparet fikk så vidt vi vet ni barn sammen. Kanskje kan det være noen fra denne familien som er med på bildet? Eller er det noen helt andre? Kjenner du igjen noen fra din familie?

Kjenner du igjen? Skriv en kommentar under, eller send en e-post til Marianne Herfindal Johannessen.

Stor innsamling av bilder

Åsane Historielag og Åsane bygdeboknemnd er i gang med en storstilt innsamling av bilder fra Åsane. Noen av bildene som blir innsamlet vil bli brukt i det lokalhistoriske verket som skal utgis.

Det første bindet kommer allerede i oktober under Åsane Kulturfestival! Det er noen bilder vi har for lite informasjon om, så her håper vi publikum kan hjelpe oss. Vi vil derfor ukentlig legge ut et bilde som vi ønsker opplysninger om.

**Nyttige lenker:

Åsane Historielag om Åstveit

Besøk Åsane Historielag

Se hvem som bodde på husmannsplassen Myrane under Åstveit i 1900

Søk i flere folketellinger i Digitalarkivet her

Åsane kulturfestivals nettside**

HUSMANNSFAMILIE? Bildet skal være fra Myrane på Åsteit og være tatt i 1926. Kjenner du igjen noen fra din eller andres slekt?
Åsane Historielags fotosamling.