Natt til søndag klokken 02.19 ble det meldt om brann i et hus i Ivar Aasgaards veg nede ved sjøkanten nær Oleana-fabrikken. Fire timer senere var brannen slukket. Huset tilhører Ytre Arna Eiendom AS.

— Det har brent i huset en gang tidligere, jeg tror det var på 1990-tallet, sier Idar Tangen, en av eierne i eiendomsselskapet.

Huset som brant i Ivar Aasgaards veg natt til søndag.
DD MEHUS (ARKIV)

Vurderte å rive

Han er glad for at ingen personer kom til skade under brannen. Ifølge Tangen var ikke huset forsikret, og han er forberedt på et større tap etter brannen.

— For noen år siden pusset vi opp deler av huset, som vi blant annet brukte til lager. Nå skal det sies at siden huset var i en heller dårlig forfatning, så har vi også vurdert å rive det, understreker han.

Tangen opplyser at selskapet planlegger å bygge boliger i huset, som opprinnelig var en gammel formannsbolig med to leiligheter og kontor. Han sier at det var elektrisk anlegg i deler av huset, men kjenner ikke til brannårsaken.

— Hvis det ikke er feil med el-anlegget, kan det jo tenkes at noen har tent på, men jeg vet ikke.

Etterlyser mann

Politiet etterlyser en mann sett like før brannen startet natt til søndag.

— Han kom gående med to hunder i bånd like før brannen ble meldt. Den ene hunden var stor, den andre liten. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med ham, sier Nils Inge Romslo, etterforskningsleder ved Bergen Nord politistasjon.

Tirsdag var krimteknikere fra politiet på branntomten, og Romslo håper funn fra deres undersøkelser kan gi politiet svar på hvorfor det begynte å brenne.